okuduğun bölümden farklı meslek yapmak

türkiye'de sıkça rastlanabilen eğitim sistemi, yönlendirilme gibi faktörlerden dolayı olan durum. buna bende dahilim.
denk geldiğim en ilginci ise su ürünleri okuyup insan kaynakları olmak.
an itibarı ile içinde bulunduğum durumdur. Aslında mesleğin takısı olan "mühendislik" yapmakta ancak kendi alanımın kısmen dışındadır.
şu anda yapmakta olduğum aktivitedir.

sen kalk 4 yıllık üniversite bitir ancak kendi mesleğini yapma... yapama... sorun bizde mi yoksa eğitim sisteminde mi çok yorum yapmayacağım. Ancak bu durum hem mesleki tükenmeye neden oluyor hem de okuduğunuz üniversite yıllarınıza acıyorsunuz. Üniversite yıllarınıza acıyorsunuz derken asla üniversite okumaktan pişman olduğumu ima etmiyorum. Ancak eğer bilseydim üniversite bittikten sonra dadılık yapacağımı, okul öncesi ile ilgili bir bölüm okur ekmeğime bakardım.

Bir insan hangi meslekte uzman ise o işi yapması gerektiğini düşünüyorum. Mesleğin statüsü, olanakları çok önemsenmemelidir. Zira yarın ne olacağını bilemediğimiz ve uzun vadede gelecek planları yapmaya korktuğumuz ülkemizde bir gün postacı alımı artabilir, maaşları iyileştirilebilir. Ayrıca mesleği küçümsemiyorum. yalnızca postacı alımları çok değil diye bu örneği verdim.
Ayrıca (bkz: işsizlik yok iş beğenmiyorlar)
sırf bunu düşünüp okulu bıraktım bölüm değiştiriyorum. abicim zaten bu mesleği yapma şansım yok, ee sınavları da geçemiyorum. ne kaldı geriye? eziyet çekip okul uzatacağıma bırakıp daha rahat okuyacağım bölümü seçerim