odessa

/ 3
ilk yurt dışı maceram burada başladı, ucuz ve uçak biletleride genelde uygun oluyor. herkese tavsiye ederim.
İlk yurt dışı maceramın yaşandığı haddinden fazla anı biriktirip 1 yıl kadar yaşadığım şehirdir
kış aylarında sert rüzgarları olan karadeniz kıyısı ukrayna şehri. plajları güzeldir ama denizi yosunludur. denize girmek için arkadia bölgesi yerine otrada ya da langeron bölgesi tavsiye edilir. kızları çakaldır. özellikle türk erkeklerini çok iyi tanırlar.
tren garının yanındaki büyük parkta 20 litrelik lacivert çantamı yürüttüler allahsızlar. garın karşısında aroma kahvenin bitişiğindeki Iraklı dönerci tercüme konusunda çok yardımcı oldu polise tutanak tuttururken. aklınızda bulunsun. hemen her gün kapkaç oluyormuş.
Ukraynada ukraynalılar bile bu şehrin insanını sevmez, isin garibi Ruslarda sevmez sivastaki katliam gibi futbol maci çıkışı holigan bir kalabalik gurup sağ sektöründe desteğiyle resmen Rus yanlilarini ateşe verdi ve polis bunu izledi..

Sehir guzel insani sinsi, güvenilmez ve sahtekardır. Diğer ukrayna şehirlerine gore gereksiz pahalıdır (lvivin pahali oluşu avrupanın hemen dibi, polonyadan insanlar alis verişe geliyor, kiev başkent). Odessada metro bile yokken o kadar pahali oluşu, taksicilerin deribasovskayadan havaalanına 400 grivna çekmeleri skandaldır. Tamamiyle turist yolmak üzerine kurulmuş bir liman şehri.Karadenizin karşı kıyısındadır ama Türkiyede karadenizin eski köy giyimi, yardımlaşma kültürü burada alakasizdir. Ilginçtir ülkenin batısındaki Lvivde müzede gordugum eski ukrayna köy yaşantısı turkiyedeki eski karadeniz halkinin giyimi, yemek kulturleri cok benzerdir..
çoğu erkek gibi benimde ilk yurt dışı maceram burada başladı
cins hayvan pazarlarindan max 40$ verip aldiklari cins kedileri ve kopekleri burda 1500 _ 2000 tl'ye satan çakalların favori şehridir kendisi.
Henüz gitmediğim ama gitmek istediğim yerler listesinde olan bir yer.
bir tiyatroda canlandırdığım şahsın oyunculuk sınavına girmek için “taaa oralardan” yürüdüğü ve aynı şahsın memleketi olan yer.
ukraynanın bir kıyı şehri.
Homeros'un yazdığı bu kitap Türkçe'de bu kelime ile anılır. Bir türlü bitiremediğim bir kitaptır aynı zamanda.
/ 3