nutella vs torku banada

cevaplanabilir entry
lezzet karşılaştırmasıdır,

şahsi kanaatim (meyve aroması seven bir insan olarak) içinde oda sıcaklığında donan hurma yağı olması sebebiyle torku ipi göğüsleyen taraftır.
öte yandan içinde yine oda sıcaklığında donan palm yağı bulunmasıyla yer küremizin belli alanlarında bozduğu ekolojik denge ve insan sağlığına zararı konularında nutella halihazırda müsabakaya mağlup başlamaktadır.
not: itiraf ediyorum bu zamana kadar nutella almamın tek sebebi banada'nın gramatik olarak yanlış yazılmasıdır çünkü doğrusu "bana da" olmalıydı.
Ben lezzeti kıyas alan bir insan olduğum için tabiki de nutella açık ara daha lezzetlidir. Çokella, torku, nutella ve birçok markanınkini denemiş biri olarak söylüyorum ki nutella kadar lezzetli bulduğum tek marka bimde rastladığım peripelladır. Fakat artık zararlı şeyleri azaltmayı tercih ettiğim için hiçbirini yemeyip kendim doğal malzemelerle zararlı olmayanını yapmayı istiyorum.
nutella'nın kalori ve yağ oranı ile zararlı içerikleri diğer türdeşlerine oranla fazladır. bu ürünün karşısında sarelle, torku, fiskobirlik vs. markalar ehveni şerdir.
torku, birası olması sebebiyle zaten tercih etmeyeceğim marka. yerli ve milli ferrero‘nun her türlü kazanacağı karşılaştırmadır.

(bkz: torku bira)
her ikisi de sağlığına saygısı olmayanların tercih ettiği gıdalar olduğundan, önemli olmayan karşılaştırmadır.
Eğer hangisi daah lezzetli diye soruyorsanız torku, hangisi daha sağlıklı diye soruyorsanız torku.