norm ender'in abartılmış balon bir rapçi olması

bugüne kadar ezbere bildikleri tek parçasının eksik etek olmasına rağmen kendi zevklerine uygun olmayan kişileri (ezhel, ben fero, burry soprano) avam bir şekilde eleştiriği için bir anda adamı rap god'a çeviren cahil bir kitle var.

norm ender'in geçmişteki işlerine baktığımızda:

bugün üstat diye bahsettiği ceza, sagopa kajmer ve fuat'a sırf prim için neler söylediğini ben buraya yazmaya utanırım. merak eden şuradan dinleyebilir: norm ender - o piç de bendim

ya da buram buram cinsiyetçilik kokan eksik etek ve modern hali kaktüs gibi parçalar yapmasına rağmen hala kadın dinleyicilerinin olabilmesini de ülkedeki kadın düşmanı siyasi oluşumları destekleyen kadınların psikolojisiyle açıklayabilirim maalesef. kimse de çıkıp 12-13 yıllık parça demesin adam hala konserlerinde utanmadan bunu söylüyor: kaynak

norm ender kötü bir rapçi midir derseniz? hayır ama iyi bir rapçi de değildir. vasattır. basit kafiyelerle derinliği olmayan sözler ve basit altyapılarla 2-3 yılda bir ortaya çıkıp o anda popüler olan kimse, neyse ona sataşıp genel olarak kendi küçük yaştaki (10-20 yaş ağırlıkta) kitlesini tatmin eden bir tipti.

bu sefer sataştığı tipler sadece kendisinin değil toplumun önemli bir kısmının rahatsız olmaya başladığı tavırlara sahip oldukları için yaptığı parça bu kadar ilgi gördü ve bir anda bu kadar ön plana çıktı. umarım bunu doğru değerlendirip piyasada kalıcı olmak adına doğru adımlar atar. yoksa az önce kısa bir youtube taramasından sonra gördüğüm gibi taha özer gibi club club, beach beach gezip beyin yükünde hafif cep yükünde ağır tiplere parçalarını meze edecekse kısa süreliğine de olsa parayı bulur ama o kendini yıllardır sevdirmeye çalıştığı kitle kendisini çöp kutusuna gönderir.

en sevdiğim parçasıyla son vereyim entryme: (ironi ki bu parçada kendisi 2011'de bugün eleştirdiği autotune efektini kullanıyor.)
norm ender - çıktık yine yollara | youtube