nikon

1917 yılında Japonya'da kurulan optik ekipmanlar ve fotoğraf makineleri konusunda aşmış şirkettir.
akıllı telefonların kullanımı yaygınlaştıkta fotoğraf makinelerine olan ilginin azalması sebebiyle çindeki üretim tesisini kararı almış şirket.
nikon, fotoğrafçılık sektörünün demirbaş markalarından biridir. özellikle dslr modelleri oldukça revaçtadır. oldukça başarılı kompakt modeller de üretmeyi başarmıştır. tek handikabı aynasız modeller üzerinde fazla durmamasıdır.
bir ara fotoğraf makinesini almak için epey araştırdığım firma. "x photography" tarzı milyonlarca fotoğrafçı ortaya çıkınca özenti gibi görülmemek ve hissedilmemek için ilgi alanım üzerine yürüyemedim. belki şu an farklı noktalarda olacaktım. mesela şu an yaptığım işimde ürünlerin fotoğraflaması ve sunum hazırlanması işleri tamamıyla bende. en kaliteli işi benim çıkardığım düşünülüyor çünkü. birilerinin popülerizm peşinde koşması sebebiyle harcandık be abiii.
lisedeyken, ikinci elini ailesine yalvara yalvara aldırtan yüzüne bakılmayacak ama çok sanatsalmış gibi bütün renkleriyle oynayarak facebook'a fotoğraf atan herkesin kendini fotoğrafçı gibi hissetmesini sağlayan fotoğraf makinasının ait olduğu firma.

bir çok kişinin 15-17 yaş aralığında çekilmiş elinde nikon fotoğraf makinasıyla fotoğrafını çekerken fotoğrafı çekilmiş bir fotoğrafı vardır.
İlk sahip olduğum ve hala kullandığım fotoğraf makinesinin markasıdır.
(bkz: canon) ile rakip, fotoğraf makinası ve lens üreticiliği yapan markadır. ektra alınan lensleri canon'a göre çoğunlukla daha pahalıdır.
3 sene foto muhabirlik yaptığım süreç boyunca kullandığım markacanon iken kendime fotoğraf makinesi alırken tercihim nikon olmuştur. iyi ki öyle olmuş. aralarında aşırı bir fark olmasa da nikon'dan fazlasıyla memnunum.