neşet ertaş varken klasik müzik dinlemek

garip bir başlık doğrusu çünkü neden dinlenmesin? isteyen klasik dinler, isteyen neşet ertaş dinler, isteyen ceza dinler vs vs bir şeyi başka bir şeye tercih etmek kadar doğal bir şey olamaz. bu neden avrupai görünme çabası olsundu sevgili yazar kardeş değil mi ama. ve son olarak smiley smiley
İkisinin de dinlenme yeri ve ruh durumu ayrıdır. Böyle absürt bir kıyaslamaya gidilmesi gülünç. İkisini de sevebilir insan ki ben kulağa hoş gelen her türden müziği dinlerim. Bir de yazar burada köklü bir müzik türüyle bir ses sanatçısını kıyaslamış. Bu alakasız bir kıyaslamadır.
müzik dinleme kotası mı var ? yada bir kıstas mı var ? kim ne istiyorsa onu dinlesin.
Bayılıyorsunuz bir şeyleri sınıflamaya. Kim ne zaman ne dinlemek istiyorsa onu dinlesin arkadaş.

Batıda ikinci sınıf insan olarak görülen insanların yaptığı müziği burada elitler(!)üst sınıf belirtisi olarak dinliyor en basiti. Çok şey yapmasak mı
Ben pazar günü eşimle kahvaltı hazırlarken genelde neşet ertaş'ın hareketli eserlerini dinlerim. Bazen de canım başka türlü müzik dinlemek ister onu dinlerim, bazen klasik türk musikisi dinlerim, saray müziği dinlerim, mercan dede dinlerim, barış manço dinlerim, canım isterse gürol ağırbaş'ın şahane cover albümlerini de dinlerim. Ama ben eşimle evde akşam yemeği yerken de çoğu zaman klasik müzik dinlerim. Kahvaltıdan az zaman sonra kahve içerken de moonlight sonata ya da gnossienne 1 dinlemeyi de severim. Neşet Baba'nın ya da Barış Manço'nun ya da Cem Karaca'nın şarkılarını dinleyip, yorumlar yazıp bayılan avrupalı insanları sen şarkçı mısın diye saçma bir şekilde eziklemeye çalışan vatandaşları var mıdır acaba merak ediyorum. Geçin arkadaşlar insanları kısıtlamayı, müzik 7 nota ne kadar çeşit olabilir ki kafası bizi de müziğimizi de baltalar.
öncelikle salt olarak bakıldığında bile arz ve enstrümantal anlamda bu kadar fark bulunan aynı zamanda yaşadıkları dönemin, ülkenin ve diğer binlerce etmene bağlı olarak asla kıyas kabul etmeyecek konudur.
Ayrıca müzik de diğer güzel sanatlarda olduğu gibi kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden başlığı açan arkadaş ne konuda değerlendirdiğini belirtebilirse daha detaylı üzerine tartışılabilir. Yoksa bu tamamen şeftali kavundan daha lezzetlidir demek ile aynıdır.
bu başlığı ekşi’den mi taşıdınız? alakasız iki şeyi alıp kıyaslamak falan.