muhsin bey

1987 yılında yapılan filmin yönetmeni ve senaristi Yavuz Turgul. Başrolleri ise Şener Şen ve Uğur Yücel. Bu film sinema dünyasında benim en sevdiğim karakter olan Muhsin Kanadıkırık isimli şahsı barındırıyor. Öylesine naif ki,, o adamın yanında olmak insana inanılmaz bir huzur veriyordur eminim..
Yavuz Turgul filmi kaleme alırken Şener Şen için yazmış zaten, yani film yazdım hadi Şener bu karakteri sen oyna değil de Şener için bir film yazalım olmuş anlattığına göre..

--- spoiler ---

Muhsin Bey çiçeklere ve plaklara düşkün kendi halinde organizasyon şirketini ayakta tutmaya çalışan ama sektörün dalaveresine ve 'arabesk' müziğe bulaşmak istemediği için başarısız olan bir organizatördür. Firmasını kapatmak zorunda kaldığı gün ise olayları başlatacak kişi türkücü olmak isteyen Ali Nazik çıkagelir..

--- spoiler ---

film hakkında yapılan belgesel
link 1
link 2

Video sitelerinde filmin hd hali var fakat kuşa çevrilmiş, neredeyse 30 dakika kesilmiş sahneler, bozuk da olsa tam halini izleyiniz bence.

Ayrıca şener şen "Muhsin Bey'ler her zaman var olacak, dünyanın her yerinde, her kentinde, her dönemde..." diyor. İnşallah doğrudur
Şener Şen'in artık uyanık adam rollerini bıraktığı ve harika oynadığı bir film.
yavuz turgul'un bir çok kez ens evdiği film olduğunun altını çizdiği şener şen ve can yücel'in rol aldığı keyifli bir filmdir.