muğla ve izmir'deki yangınlar

sonucunun rant olacağı kesin yangınlardır. her sene güzelim bodrum'umda bir yerler rant yangınına kurban gider. bu yangınlar hiç şaşmaz. illa her sene olur. 3-4 sene evvelki güvercinlik yangınından sonra arazi, orman bakanlığının tersine olan iddialarına rağmen devlete yakınlığı olan isimlerden birinin yönetim kurulu başkalığındaki titanic otele peşkeş çekildi. bu rantçılık yüzünden bodrum'da ve egenin birçok bölgesinde orman yangınları çıkarırdı. ne tesadüftür ki çoğu yangın sonrasında oraya gelecek yapılanmanın tam boyutlarıyla birbir örtüşüyordu yangının boyutu. tıpkı titanic otelde olduğu gibi.
gerçek ve mecazi anlamda ciğerlerimizi yakan yangınlardır. yıllarca yetişen ağaçların kısa vadeli cep doldurmalar uğruna yanmasına sebep olanların vicdanlarının hiç rahat kalmamasını diliyorum, eğer vicdan ufacık da olsa var ise.
Her sene alışıktır Muğla bunlara.. Ve klasiktir devamı, önce hemen tekrar ağaçlandıracağız derler sonra bir bakmışsınız şipşak otelcikler gelmiş oraya.. Yak yak bitiremediler bitemeyesiceler.. Muğladakinin birinin hatayla çıktığı bilinmekte ama diğerinin sapa sağlam turizm amaçlı yakıldığı açık... Artık ne yapacaklarsa herhalde çöl turizmi hedefleri!! İzmirdeki alan da çok büyük. İnşallah bu sefer şaşırtırlar da buraların tekrar orman olduğu günleri görürüz.
Şimdi bu tipler millet içinde gezecek okadar canlıyı yakıyorlar tarih sizi affetmeyek adi yaratıklar.