moldova

/ 2
Tarihte defalarca işgale uğramış en son 2. Dünya Savaşı'nda Ruslar ilhak etmiş. 1991de Sscb den bağımsızlığını kazanmış olan en fakir ülkelerden biridir. Ülkenin resmi dili moldovaca olsa da aslında Rumence konuşurlar. Başkenti ksinev'dir. Ülkenin doğusunda tek taraflı bağımsızlık ilan eden sosyalist komünist bir bölge vardır. Vizesiz gidilebilen ama gitmenin pek gerek olmadığını düşündüğüm ülkedir.
kızıl ordunun naraları duyulmıcak kadar az kalan soğuk bol vodkalı yer
ülkenin kendi vodka üretimi var, zernoff. smirnoff yerine geçen ama oldukça uygun fiyata satılan, iki kişi içse bile bedenlerin nerede bulunduğunu hatırlamayacak kadar sert bir vodka. insanları biraz kor kaktır aslında ama bunun nedeni tamamen kendilerini korumasıdır. siyaset konusunda pek gelişmiş bir ülke değil. habire para çalan başkanlar. yeme, içme ve konaklama açısından oldukça kaliteli yerler bulunabilir. bar, gece clubları, restoran gibi yerlere giderseniz baya şefkatli karşılanır, servis edilirsiniz. uzaktan üniversite okumak istiyorsanız (yılda sadece 3-4 kez gidilmesi gerek sınavların verilmesi için) 300 dolarlık gibi oldukça komik bütçe ödeyerek üniversite belgesine sahip olabilirsiniz. gideniniz olursa, buddha bar ve tucano coffee mekanlarını mutlaka uğrayınız.
ilk defa açık seçik rüşvet istendiğini gördüğüm ülke.
vize istemiyor.
tarihte sürekli ismini duyduğumuz eflak-boğdan ikilisinin boğdan kısmı ama bir boğu yok, başkentine en fazla bir gün.
canlı ithalatı yapılan yukarılarda bir yerde bulunan ülke
bugün futbol milli maçı oynayacağımız ülke. karadeniz kıyısında şirin bir ülke. iki yüz bin civarında gagavuz türkü yaşar bu ülkede.
İlk yurtdışı tecrübem olan ülkedir kendileri. Mileşti mici gibi bir şarap mahzenini görünce Türkiye deki üzümlerin onlardan çok daha kaliteleli olduğunu düşünerek hayıflandığımı bilirim. Halkı rahatına düşkün. +49 yaş , partisini görünce çok hoşuma gitmiştir kendileri.
karımın gitmeme izin vermedigi ulkeler listesinde bulunan kucuk sirin ulke
köyü ülke yapmışlar resmen. ayrıca sokak satıcılarından mümkün mertebe uzak durmanızda fayda var. keza Avrupa'nın en fakir ülkesi. Bir daha gider miyim, asla!
/ 2