matematik evrenin kodudur

kendini pisagor zanneden lise hocalarının sınıfta en sık kullandığı 'matematikçiler üstündür' ve 'matematikçiler zekidir' yargısını empoze etmeye çalışan sanki dünyaya allah tarafından integral alıp yedigenin dış açıları toplamının çevresine oranının pi sayısıyla çarpılmasıyla sabah namazının son rekatına geçişinde bir bağlantı varmışçasına size muamele yapması, aynı hocanın dersten çıktığı andan itibaren yemekhanede en öne geçip ben hocayım öğrencilerin arkasında sıra mı bekliycem tribine girmesi, haftasonu sinemaya gidip recep ivedik izlemesi ve aslında hiçbişeyden anlamamasıdır. biliyorum diyen bilmiyordur, net
Matematik, insan modelinin hayatı daha iyi anlamasında baş rol oynayan bütün bilimlerin özünü oluşturan, beynin bütün devinimidir.
12 yıllık eğitimde Matematik lys den sonra unutulan bir derstir. Pekte işe yaramadı. İçselleştiremediğimdendir belkide.
Bakkal hesabından fazlası uğraşmayanlara fazla olduğunu düşündüğüm eğitimininde asla adam gibi verilmediğine inandığım bir bilim dalıdır. Bu yüzden bakkal hesabından ileriye gitmez söylenilenler profesyonel anlamda uğraşmayanlar ezbere konuşmadan ibarettir.

Sonuç olarak matematik >matematik kullanana
evet aynen öyledir çünkü evrenin var oluşu,sistemi ve sürekliliğini anlayabilmemiz için matematiğe ihtiyacımız var ve bunu matematiği astronomiye ve modern fiziğe aktarıyor veya bağlıyor.
üniversiteyi kazandığım gün havalara uçmuştum bir eşit ağırlıkçı olarak artık hayatımda matematik olmayacak diye.

okudukça ekonomiye gönül vermeye başlayınca dedim ekonomi yüksek lisansı(yl) yapayım.(bölüm daha sözel bir şeydi) ve gittim bilmeden ülkenin en mat. ağırlıklı ekonomi yl eğitimi veren üniversitesine hak kazandım.

sen git benim lisede kafamın hiiiiç basmadığı integrali al, devlet politikalarıyla falan filan birleştir, faz diyagramlarını göster, vay efendim 3-5 sayfalık ispatlara gir falan filan derken bir baktım o anlamadığım integrali çözünce çıkan sonuç örnek veriyorum "x=2" gibi bir sonuç olsun, artık benim için bir anlam ifade ediyordu.

yani bir anda mühendislerin gördüğü konuları falanda görünce artık koltuktan lavaboya, dünyadaki sistemlerden, sosyal medya ya her şey gözümde matematikle açıklanır bir hale gelmişti.

oturup strateji oyununu saatlerce hesaplayıp (kaynak üretimi, asker güçleri, harita konumları vb) ortaya çıkardığım sonuçla bir oyun oynayıp kusursuz strateji seçeneklerini ortaya çıkarmıştım.

herkese bakkal matematiğinden öte bir matematik bilgisi lazım, evreni, ekonomiyi, dünyayı daha iyi anlayabilmek için. ve herkese biraz da felsefe lazım. geçmişe bakarsanız felsefe ve matematik ayrılmaz bir ikilidir, ikisi de soyuttur, ama evreni açıklamak üstüne kafa yorar.