marketlerde gıda ürünlerine alarm takılması

önceleri bazı marketlerde rakı, viski, votka gibi yüksek alkollü içkiler ya da teknolojik cihazlar gibi yükte hafif pahada ağır ürünlere çalınmaya önlem olarak alarm takılırdı.

bugün twitter'da denk geldiğim görselde paketli peynir çeşitlerine alarm takılmaya başlandığını gördüm. etiketlerin şekline bakarak fotoğrafın migros'ta çekildiğini tahmin ediyorum. ekonomimizin şahlanışını (!) tek görselle anlatmak isteseydim bundan daha uygun bir fotoğraf aklıma gelmezdi.

marketlerde gıda ürünlerine alarm takılması - kabaherif-h0LG7
marketlerde gıda ürünlerine alarm takılması - marketlerde-gida-urunlerine-alarm-takilmasi-uk3bh
ekonomi olarak büyüdüğümüzün göstergesidir. o kadar büyüdük ki alarm bolluğu yaşıyoruz. ayrıca temmuz, hazirandan, ağustos temmuzdan iyi olacak.

ilgili video : dımbıllan
Marketlerin ürünlerin çalınmaması için aldığı önlemlerden biridir.

Uygulama tartışmaya açık bir konudur ancak çalmamakta lazım bu da eğitim/öğretime, ekonomiye her yere kayıyor. İki ucu şeyli değnek bir uygulamadır yani.
bir kilo peynir, bir kilo zeytin, üç beş domates ve salatalık 50tl gibi bir tutarı aşıyorsa, maalesef daha çok görürüz bu görüntüleri
ekonominin geldiği hali gösteren uygulamadır. bunu ilk Ukrayna'da 100gramlık Nescafe paketlerine takılı olduğunda farketmiştim ve vay be adamların geldiği hale bak demiştim içimden. geçenlerde eskişehir'de bi markette gezerken gördüm, Nescafe'lere alarm takılmıştı....