mantıklı aşk

Tercih edeceğim aşk türüdür. Her ne kadar başarılı tercihlerde bulunup bulunamadım meçhul olsa da. Fakat zeki, anlayışlı ve olgun karakterli birine her şekilde aşık olurum zaten. Yani aşkta mantık aramak gerektiğine inanıyorum. Ayrıca aşık olacağımız kişiyi her zaman seçemesek de hayatımıza alacağımız insanı seçebiliyoruz. Bu sebeple kimseyi almadım bu zamana kadar hayatıma. Yani işin aslına bakacak olursak birine aniden aşık olsak dahi o aşkı uzun soluklu olarak içimizde yaşatıp yaşatmamak bizim insiyatifimize kalıyor. Bundan sebep lütfen kimse kendini mantıksız aşklarıyla kandırmasın. Çünkü öyle hissetmek zorunda değilsiniz. İnsanlar duygularına hükmedebilirler. Evet bazen beklenmedik anlar yaşayabilirsiniz ama bunlardan kaçmak ya da direk kucağına atlamak işi sadece boka sarar. Duygularınızı kabullenin ve sonrasında bunun mantıklı olup olmadığına karar verip yolunuza öyle devam edin. Yani o yaşadığınız şeyden korkup kaçmak sizi sürekli öyle şeylerin içine sürükler. Aşkın dinamiği iş bu noktada başlıyor. Eğer duygularınızı kabullenirseniz ona hükmedebilirsiniz. Neticede duygulardan ibaret bir varlık değiliz. Mantığımız ve güçlüyse eğer altıncı hislerimiz bize doğru olanı gösterir. Size değer vermeyen bir kalbe girmeye çalışmayın. Önce kendi kalbinizde kendinize yer açabilmeyi öğrenin. Sonrası zaten gelir. Ama asla korkak olmayın. Aşk korkakları sevmez.

Not: kfkfj bu ne ya ilişki uzmanı ağzıyla konuştum. İlk öpücüğünü 22 yaşında yaşamış biri için fazla iddialı laflar ediyorum. Neyse ki her zaman haklıyım.*
mantıklı kişilerle yapılması gereken aşktı bence . bunu söylüyorum çünkü bazı kadınlar her zengin olanı mantıklı zannediyor.
adam zengin ama mantıklı biri değil . sonra gelsin başını duvarlara vurmalar.
doğal olmayan seçilimdir.
ayrıca (bkz: ironi yaptım yer misin) mantıklı aşk diye bir şey yoktur. Mantıklı birlikteliktir o.