mantık evliliği vs aşk evliliği

içinde yeterli miktarda mantık bulunduran aşk evliliği diyerek katılacağım versus. aşık olmak, tutkulu olmak güzel bir şey fakat biraz mantıklı olmakta da fayda var.
evlilik evlendiğiniz kişiye dair aranızdaki olumlu ya da olumsuz duyguları törpüler, ortadan kaldırır veya öldürür. millet bunu hissettiği ya da anladığı zaman çocuk yapıyor zaten ki yaşamında bir anlam olsun ve partnerine katlanabilsin.

şairin dediği "biz seninle düşman bile değiliz". antabuse'un dediği "evlilik, zamanla düşmanına hissettiğin duyguyu bile bırakmaz"
Mantıksız evlilik diye bir şey mi olur. Saçmalık bu. Aşık olsan dahi evliliğin bir sorumluluk olduğunun bilincinde olarak evlenilmesi gereklidir. İki birey hayatını birleştirirken bunun mantıklı olması önemli. Çünkü yuva kurmak düşünüldüğü kadar basit değildir. Taraflar sorumluluk duygusuna ve özgür alan bilincine sahip mi? İlerde bir çocuk dünyaya getirme kararı aldıklarında o çocuğa iyi bir şekilde bakıp bilinçli bir çocuk yetiştirebilecek mi? Bunun gibi öncelikli soruları gerçekçi bir şekilde cevaplamadan ve içinde mantığın bulunmadığı bir evlilik zaten yürümez. Aşk ilkel ve geçici bir duygudur. taraflar bu aşkı sonrasında sağlam bir sevgiye çeviremiyorlarsa o evlilik zaten yürümez. Yani mantıksız evlilik, evlilik değildir. İnsanların sığ mantık kavramındaki para vurgusundan bahsetmiyorum ayrıca. Mantığın para ya da statüyle bir ilgisi yoktur.
ikisinin de bir arada olması halinde mutluluğa yelken açılır.
Birinin seçilmesi mutsuz edecek olan versustur. Aşksız da olmaz mantıksız da. İkisi birlikte denk gelirse ne mutlu.