mansur yavaş'ın göçmenlerle ilgili açıklaması

--- spoiler ---
mansur yavaş: ülkemizin her yerinde mültecilerle yerel halk arasında tartışmalar artmaya başladı. benim belediye başkanı olarak böyle bir bakışım yok. küçük yaşta olan mültecilerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. belediye olarak 30 bin suriyeli aileye bakıyoruz."
--- spoiler ---
kaynak
Orta yol bir yorum yapmıştır. Şu muhafazakar kanada oynama olayı bitmiyor ne yazık ki.
Aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey tadında bir açıklama olmuş. Kardeşim bu ülkede yaşayan vatandaş zaten ekonomik olarak bitmiş durumda, tüketim var evet ama bu hayat pahalılığı ile bu iş gitmeyecek bariz belli. Kitlesel göçe hangi siyasetçi var gücü ile karşı çıkacak onu bekliyorum, son 3 seçimde oy kullanmadım sırf bunun için oyumu ona basacağım.
son derece insancıl ve haklı bulduğum. kim yapacak böyle düzgün bir açıklama diye beklediğim açıklamadır.

tek bir sorun var! son dönemde gelen, afgan ve pakistanlı gençlerin, göçmen yada mülteci olduklarını düşünmüyorum. bunlar rte nin yeni nesil 'yeni çerileri'dir. ülkenin dörtbir yanına kalemle çizilmiş gibi dağıtılmış olmaları ve genç, kaybedecek birşeyi olmayan devşirmlerden oluşmaları, bu konuda ki düşüncelerimin en kuvvetli dayanağıdır. olası bir iç savaş durumunda kolluk kuvvetlerinin yanında yer alıp, rte için can alıp can verecekler. karşılığında sıcak sularda, gelecek nesillerine arsa ve ev bırakacaklardır. meraklısına, 'yeni çeri ocağı'