mahir çayan

/ 2
türkiye halk kurtuluş partisi-cephesi'nin kurucusu, marksist-leninist devrimci önder.

30 mart 1972 tarihinde, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü'nde(kızıldere katliamı) dokuz arkadaşıyla birlikte katledildi.
Ismini çok sevdiğim fedakâr bir dost,kardeş,yoldaş ..

bkz: cayanlardan değil çayanlardan
üzücü olayları hatırlatan küsgün adam. muhtemelen birilerinin elinde oyuncak olup, çocuk yaşta yalan dünyayı terkeden garip. mahir çayan gibi kimseleri kahramanlaştıranlar binlerce kimsenin kanına girmiş ve girmeye devam etmektedir.
Birilerinin elinde oyuncak olmayan, ülkeyi 1950 sonrası adım adım emperyalizme peşkeş çeken ve emperyalistlerin elinde oyuncak olan yerli piyonlara karşı tam bağımsız Türkiye sloganıyla mücadele etmiş bir yiğittir
İdeolojisi uğruna canını 30 mart 1972 yılında veren dar ağcındaki 3 fidanımızdan birisidir.
Cayanlardan değil çayanlardandır.
Bir donem ulkeyi batakliga goturen silahli sag sol orgutlerden bir tanesinin maşa si olan
Slogan delikanlisi.
30 mart 1972 de 9 yoldaşıyla birlikte Kızıldere’de katledilmiştir. Thkp-c kurucusu ve öncüsüdür. vatanının bağımsızlığı halkının kurtuluşu için tereddütsüz canını yoluna koyanlardandır. Katledilişi sonrasında ardından yüzlerce binlerce mahir doğmuştur, ölümsüzdür.
Kurtuluş bayrağı bu yolu tırmanan gerillaların birbirine iletmesi ile oligarşinin burçlarına dikilecektir. Her engebede düşen gerillaların gövdesi bir devrim fırtınası yaratır… Düşen gerillaların kanı devrim yolunu kızıllaştırır, aydınlatır… Düşenler geride kalmazlar, onlar; emekçi halkın kalbinde, ruhunda ve bilincinde, devrimin önder ve itici sembolleri olarak yaşarlar… Ve onlar; liderdirler, liderler devrim savaşında masa başında oturmazlar, bu savaşta en ön safta savaşırlar… Düşenler devrim için, devrim yolunda vuruşarak düştüler. Kalbimize, ruhumuza ve bilincimize gömüldüler… Onlar; kurtululuşa kadar savaş şiarını devrim yolunda kanlarıyla yazdılar… Yolumuz; devrim yolunda düşenlerin yoludur…
Kurtuluşa kadar savaş!

Mahir Çayan
/ 2