litvanya ya erasmusa gitmek

cevaplanabilir entry
Litvanya erasmusa giden varsa biraz sorum var.
300 euro yetiyor mu?
Dersler kolay geçiliyor mu?
Öğretmenler takıntılı mı devamsızlıkta. (gideceğim üniversite şulya devlet üniversitesi.)
 Yaşam standartlarına göre 300 euro ile geçinebilirsin. Ancak sigara kullanıyorsan, geceleri dışarıya çıkarım/kaçırmam diyorsan biraz zorlanabilirsin. Ortalama sigara için 4 euro, mekanlarda bira 2-3 euro aralığında değişir. Yeme-içme konusunda pek sorun yaşamazsın, her bütçeye uygun ürünler mevcut. Gıda çok pahalı değil. Yine Vilnius-Kaunas’a göre gideceğin şehir biraz daha uygundur. Bol şans, aklına takılan diğer şeyler için mesaj atabilirsin.
litvanya'yı tercih etmendeki sebebi bilmemekle beraber genel bir öneride bulunacağım (üniversite ve bölüm seçimine göre farklılık göstermekle beraber)
erasmus olayını iliklerine kadar hissetmek istiyorsan "rahatça gezmek, güzel bir ortam edinmek, farklı kültürleri tanımak, yemeklerinden tatmak vs." euro kullanmayan ülkeleri tercih etmeni öneririm. schengen vizeni almış ve elini kolunu sallayarak ülke değiştirme fırsatını yakalamışken bol miktarda gezmen gerekiyor derim. bu da ancak gelen kısıtlı parayı verimli kullanmak ile gerçekleşebilir.
almanya, hollanda, portekiz gibi pahalı ülkelere gittiğinizde maalesef ki konaklama maliyetleriniz çok fazla oluyor. dolayısıyla sosyal yaşantınızı kısmak durumunda kalıyorsunuz