lgbt

/ 2
Lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel haklarını savunan topluluk.
Amaçları ise; Eşcinselliğin hastalık değil, bir seçimde değil, doğuştan geldiğini, kendilerinin de birer birey olduğunu hatırlatmak ve belirtmek.
saygı duyduğum eşcinsellerden oluşan topluluk. onların da insan olduğunu kabullenemeyenlere karşı oluşmuştur. her insana saygı duymamız gerekiyor diyoruz ama, bu topluluk ve toplum akla gelince işte.
Bunun bir tercih olmadığını aklımızdan çıkarmamamız gerek. Gerçi tercih olsa da ben özgürlükten yanayım aga herkes free olsun farklı düşünceler yadırganmasın
insanların cinsel tercihleri yüzünden ötekileştirilmemesi gerektiğini savunan sadece 'insan olma' durumuna odaklanan güzeller güzeli grup.
lezbiyen, gey, biseksüel ve trans sözcüklerinin baş harflerinden oluşan kısaltma. lgbt bayrağında bulunan gök kuşağı sevgiyi ve bütün farklılıkların bir arada olmasını anlamını taşır.
Her duyguduğumda unutulmaz anılarımı canlandıran,
ve bu ülkede değeri bilinmeyen bir topluluk.
İleride anlaşılacak ama çok geç olucak.
Bir hatıramı anlatmadan yapamayacagım. Ama ne olur yazının sonunu okumadan yorum yapmayın;

Seneler önce bi hatunla yazışıyoruz. O zaman instagram çok popüler değil faceden zar zor ekledim. Baktım hatun lgbt ci o zamana kadar delikanlıyız ama hatun lgbt diyince durumlar değişti. Aklımızda değişik fantaziler var artık ki siz düşünün. Kaç kişi sığarız yatağa falan onu düşünüyorum.
Neyse hatunla taksimde içiyoruz daha taksimin içine içişmemiş şaraplar, biralar ardarda gidiyor, o gün gel seni lgbt ci arkadaşlarımla tanıştırıyım dedi.
Kalktık gittik ama ben o 15 dakikalık yolu nasıl uçarak gittiğimi bilmiyorum. aklımda şokella partileri falan var.
Tünele doğru giderken varuna gezginin olduğu sokakta bir bara girdik ki ne göreyim; uzaktan erkek ama yakından dikkatli bakınca kadın gibi görülen birkaç kişi yarına istanbul'da ilk kez yapılıcak lgbt yürüyüşü için hazırlık vb yapıyolar konuşuyorlar.
döndü dolaştı laf bana geldi, Bizim hatun geliyorsun değil mi dedi.
O an ağzımdan; en başta yürürüm arkadaş ipin ucunda fantaziler olunca her şeye eyvallah dedik.
aklımda gece biter biz baya kalabalık takılırız yarınada kalkamam falan bahanesi üretme olayları var.
Gece bekle bekle içiyoruz eğlenıyoruz tık yok herkes dağıldı benim manitada ''hadi sabah erken kalkacağız ben şuradan minibüse bineyim yarın tunel'de buluşalım'' demez mi ?
ben atar trip ama işin kaymağını yemeden bırakmak yok dedim gittim eve.
Yarına rengarenk giyin gel dedi manita eyvallah dedik.
Yarın oldu tünelde buluştuk yukarı çıkıyoruz, bir de ne göreyim etraf karnaval yeri inanılmaz renkli görüntüler. Çılgın insanlar, mutlu olmak için yaşayan beklentisi çok olmayan kişiler, cinseliği tamamen yok etmiş sadece insan oldukları için yürüyen bir topluluk. O gün baya eğlendik biraz biber gazı yedik dağıldık toplandık kavga dövüş ama inanılmaz güzel bir ortam vardı.
yürüyüş bitti akşam eve bizim manitayla gittik ee artık hadi çağır arkadaşları moduna giriyorum. gene şokella partileri yatak yeter mi falan diye düşünürken bizim manita ben ölüyorum yorgunluktan demez mi?
yolun sonu dedim yattım uyudum ama bir o kadar da eğlendim. lgbt ile tanışmam böyle olmuştu.

Hatunla hayallerimizi gerçekleştiremedik. Ayrıldık sonrasında başka bir yerde bir kadınla yakaladım. yeni sevgilim diye tanıştırdı.
O günden sonra her lgbt yürüyüşüne katıldım hala da giderim.
Hayallerdeki gibi değilmiş onuda gördüm ama renkli insanlar.
Sadece aşkı arayan sevgiyi öncelik alan bir topluluk galine gelmiştir
Ask iki cinsiyet arasında değil iki insan arasında yaşanır net
LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve interseks) hetero insanların ''korktuğu'' topluluk. Önemli olan insanlıktır cinsel yönelim ya da cinsel kimlik kimsecikleri ilgilendirmez.
erkek ve kadın cinsiyetinde olanların boktanları olduğu gibi bunların da vardır. ama bu dile getirilince genelde korumacı tavırla bunun cinsel yönelimle alakalı olduğu savunularak karşıdakine haksızlık yapılır. ayrıca kendini abartarak sürekli deklare edenlerin yanında ikili ilişkilerinin her anında cinsel kimliğini açığa çıkarmaya çalışmayanlar daha samimidir. erkeğin sürekli magandalık yaparak erkekliğini göstermeye çalışmasıyla eşcinselin sürekli "ben eşcinselim" şeklinde bağıran tarafları arasında bir fark göremiyorum.
/ 2