kyk borcu

/ 2
devletin üniversite öğrencilerine verdiği kredi mezun olduktan sonra birkaç yıl içinde ödemeniz gerekir yoksa sigortalı ilk işinizde maaşınıza haciz gelme durumu olabilir. şansınız varsa bunu geri ödemesiz de alabilirsiniz. hala kime geri ödemeli kime kredi şeklinde çıkıyor, kural ne tam belli değil. hepsi silinse de kurtulsak ya seçim öncesi
böyle başlıklar açıp neden kyk borcumuzu hatırlatıyorsunuz ki.. olmuyor mdksmkfk
silindiği andan sonrasında tüm öğrencilere karşılıksız verilecek bir kalem haline getirilecekse bugün komple sıfırlanması gereken bakiye.

lakin bugünküler silinecek, yarın tekrar ödenmesi talep edilecekse hadsizlik olarak kabul edilip gündeme dahi getirilmemeli.
Sen al parayı, sonra çatur çutur harca sonra da "devlet silsin yaaa" yapma yaaav :d üstüne de suriyeli kuma versinler mi?
bir vekil kyk borçlarının silinmesi için meclise önerge sundu ve sonuçlanmasını dört gözle bekliyoruz.
çok şükür kredi almadım kimseye 5 kuruş borç bırakmadan okudum. babam sağolsun.net
ben ödedim herkes ödeyecek. ödediğim o 2 seneyi gelin bana sorun !
almıyorum almayacağımda üniversite okuyoruz arkadaşlar kendimizi geliştirmek için illa kendimiz para kazanmamız gerekliliğini düşünüyorum ben böyle deyince bazı arkadaşlar zaman bulamıyorum diyecek bende şöyle diyorum zaman yönetimi yap yapamıyorsan zaten üniversite okumayı bırak bence ben kendi paramı futbol hakemliği yaparak kazanıyorum ve futbol oynadığım zamanda kazandığım paralarında birikim yapmıştım öyle geçiniyorum.
Benim gibi kredisi değil de bursu çıkanlar için hiçbir anlam ifade etmeyen başlık. Aileden fakir olmanın avantajı galiba bu ya da avantaj mı ondan da emin değilim ya neyse. Bu züğürdün çenesi biraz yoruldu şu an. (bkz: ben)
Her sene silinecek iddialarıyla gündeme gelen borç çeşididir.

Ben de kyk borcuna sahibim. Silinse güzel olur benim için; ama silinmemeli.
Bu borcu ödeyebilmek için sabahtan akşama kadar çalışan ve borcu zar zor ödeyen öğrenciler varken yahut borcu ödeyemeyeceği için kredi çekmeyip ailesinden para alan ve zar zor geçinen öğrenciler varken biz de ödemek zorundayız.

Tek çözüm: ihtiyaç sahiplerine kredi yerine burs çıkmasıdır. Burs çıkanlar ihtiyaç sahibi değil demiyorum; ama kredi çıkanlardan da zeki ve burs çıkması gerekenler var.
/ 2