kuzey kore

Vize almanın pek kolay olmadığı. Gezginlerin merak ettiği bir ülkedir.
Bu ülkeye ciddi anlamda gitmeyi düşündüm bir ara . Vize araştırmaları yaptım sanırım yaşadığım yerden 1200-1500 dolara bir tur bulabilirim fakat tur programna göre harekat etmek bana kötü geliyor.
Bir gün işim icabı gidersem, günlerce kalmak isteyeceğim ülke.

Geçen kuzey koreli 2-3 kişiyle oturuyorum , tabi ki herkesin aklındaki soruları sordum, adamlar korkuyordu, hepsinin kalbinin üzerinde Kim Jong rozeti , belki de o rozetin kendilerini takip ettiklerini düşünüyorlardı.
Bana bir paket kuzey kore sigarası ikram ettiler, kırmızı tekel 2000 e benzeyen birşeydi . Aldım koydum cebime , Rozetlerden istedim samimeyetleerini fırsat bilerek, ama forbidden dediler orada bir korkuyla uzaklaştılar benden. İnsan bu kadar mı korkar , ne bileyim. Gitmek istiyorum görmek istiyorum. İnşallah bir gün nasip olur.
6 gün devlet turuyla gittiğim, halkla konuşmanın, görevliler olmadan otelden çıkmanın yasak olduğu ülke. epeyce yasak fotoğraf çektim. zamanın dışında bir ülke, internet yok. Kuzey Kore bilgileri ve seyahat notları
where are you from denildiğinde fütursuzca north korea my friend diye cevaplamaya engel olmaya çalıştığım muasır medeniyetçiliği reddeden nadide ülke.
abd'ye rağmen nükleer üretmeye devam eden ülke.
ayrıca nükleer müzakerelerin başarısı abd'ye bağlı demiştir.

kaynak