kutsal kitaplar

din toplumu bir arada tutmak için uydurulmuş bir düşünce olduğu gerçeği çoğu peygamberin şizofreni tanısı konulma durumuyla galipten sesler duyup bunları tanrı allah vs sesleri olduğunu yorumlamasıyla kitapların oluşturulması 4 kitap 4 din erkek egemenliğinin sürdüre bilmesi için ayetler surelerle beze melenmiş yazılar.

Çok basit olarak kanıt teorisinden yola çıkarak hiç bir şey kendisinin kanıtı olamaz dersek sorular cevaplanır aslında
Hepsinin birbirini yalanladığı gökten indiği sanılan yazıtlardır. Sadece 4 kitaba indirgememek gerek çünkü tarih boyunca yüzlerce sahte peygamberler ve mesihler ortaya çıkmıştır. Kendini inandırabilenler ise genellikle devlet kurup imparator olmuşlardır.
hiçbirine inanmadığım kağıtlar topluluğudur.

kitab-ı mukaddes şirketi tarafından türkçe çevirisi yapılan; tevrat, zebur ve incil ayrıca ek olarak deuterokanonik (apokrif) kitaplardan oluşan yapıttır. tevrat ve zebur eski ahit'i oluştururken, incil yeni ahit olarak anılır. hristiyanlar tümünü kutsal kitap sayarken, yahudiler sadece eski ahit'i kabul ederler. herkesin inandığı kendine yani.
Günümüzde ki en son Kutsal kitap Kitab-ı Akdes'tir. Bahâîler, tüm dinlerin tahrip edildiğini, güncelliğini yitirdiğini ama Kutsal Kitaplarının (Tevrat, İncil, Kuran, Bhagavad Gita ve diğerleri) tek bir sistemin parçaları ve insanlığın ortak dinsel mirası olduğuna, kutsallıklarını yitirmediğine inanırlar.