künefenin şerbete batırılmış kaşarlı tost olması

cevaplanabilir entry
öncelikle tanım: kabul edin, yadsınamaz gerçekliktir.

bundan yıllar önce üniversite yıllarımda ilk künefeyi arkadaşlarımın ısrarı üzerine denedim. ne gariptir ki o sabah da annem kahvaltıda kaşarlı tost yapmıştı. tadına bakar bakmaz "ben bunu daha sabah yedim" demiştim. evet oydu, kaşarlı tosttu bu, başka bir şey olmasına imkan ve şerait bulunmuyordu!

aksi görüşü savunanlar hemen türeyecek ve "ama bunda fıstık da var yaa" diyeceklerdir. sizler bunu yazmadan (ve bittabi sizleri kızdırmadan) tanımıma fıstık eklemesi de yapabilirim: "künefenin şerbete batırılmış fıstıklı/kaşarlı tost olması"
Kaşarlı tost mudur bilmem ama benim de hiç sevmediğim şerbetli tatlıdır. Tatlının içinde peynir olmasını aklım hala almaz. tatlının içinde peynir mi yiyeceğim? Yok anam kalsın. Ama seveni de çoktur mesela o sebeple haksızlık da etmeyeyim şimdi. Fakat benim damak zevkime hitap etmeyen bir tatlı olduğu muhakkak.
gerçek ve kaliteli künefenin tuzsuz ve özel peynirle yapılması, kaliteli boğaz yakmayan şerbetle olması sebebiyle yanlış olan önermedir. üstüne bir de kesme kaymak dondurma olursa tadından yenmez. fıstıksız olan künefe de vardır ki pek sevmem, kalitelisi olduğunda tadına doyulmaz.
bu görüşte olan künefe değil şerbete batırılmış kaşarlı tost yemiştir. bir de gerçek künefe yemelerini, sonra tekrar değerlendirmelerini öneririm.
Ekmek yok- kadayıf var(ikisi de hamur demeyin rica ediyorum.o zaman börek, ekmek arası peynir sandviç hepsine aynı şey derdik.)
Kaşar peyniri yok- tuzsuz künefe peyniri var
Şerbeti var?
Tuzu yok??

Tanım: Hatayda veya güzel yapan bir künefecide künefe yemekle önüne geçilebilecek hatalı tespit.
Böyle bir başlık atanın aklında saman var.
Ağzında b*k var. Aynı lezzette olduğunu sanıyor mal.