kontakt lens

varlığı dert, yokluğu yara bir itemdir. gözleriniz bozuk, hayatı normal şartlarda 144p görüyorsunuz ve gözlük takmaktan da nefret ediyorsanız hayat kurtarıcıdır. özellikle çıkartıp takmaya da alıştıysanız, ve hijyenine de dikkat ediyorsanız oldukça kullanışlıdır. ama bir çok dezavantajı da vardır, bunlarla suya giremezsin(havuza, denize), duş alırken gözün hafif açık kalır su girerse lensi de alıp çıkartır, bi akşam arkadaşınızda kalacaksanız ve lens kabınız/suyunuz yoksa sabaha gözlerinize yapışmış, gece de oturuyorsanız gözünüzde batmaya başlamış halde acı çekersiniz. yani sağladığı 1080p gözlüksüz görüntü ile yokluğu yara iken, varken de bazı sorumluluklarla derttir.
Başlı başına mucizevi bir icattır. ilk taktığınızda kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedersiniz.

Tabii ilk takışta gözünüz kan ağlayabilir orası ayrı. Misal ben iki lensi 40 dakikada salya sümük ağlaya ağlaya takmıştım. Kornea tabakasına ilk başlarda çok zor dokunuyorsunuz. Refleks olarak hemen gözünüz kapanıyor. Kelepçeyle tutturmak lazım sanırım.
Gözün parmağını tehdit olarak algılamayı bıraktığı ya da onu bunu alıştırdığında güle güle değil tepe tepe kullanırsın, göz kuruluğu tek kusuru o kadar kusur kadı kızında da olur tabi