kışın yurtdışı gezisi yapmanın keyifsiz olması

/ 3
yine geldik o malum soğuk aylara sözlük.çiçeği burnunda minik gezginlerimiz part-time çalışmış,kyk burslarını biriktirmiş ve sonunda o büyük yurtdışı hayallerini gerçekleştirmek üzere yola koyulmuşlardır ancak bir şeyi göz ardı etmişlerdir.gezmeye bile engel olan o soğuk rüzgar,o kar,o erken kararan kasvetli hava,o ruhsuz şehirler, o aceleci insanlar...

siz siz olun kayak falan yapmayacaksanız kışın uzun soluklu yurtdışı gezilerinden kaçının hele interrail değinmiyorum bile asla bir ilkbaharın,yazın tadını vermez.

anlık edit: güney yarımkürede bulunan ülkeleri,şehirleri örnek gösteren yazarları pistten alalım zira başlıktan da anlaşılacağı üzere olay gidilen ülkenin kış mevsimini yaşaması. yoksa siz miami’de şeyma subaşıcılık oynayacaksanız zaten kış görmeniz pek mümkün değil.

zorunlu edit: arkadaşlar illa bilale anlatır gibi mi açıklama yapalım?yukarıda zaten belirtmişim kayaktır ya da sadece kışın yapılabilecek aktiviteleri hariç tutarak.sen de buraya gel de ki evet kışın gezmek daha güzel çünkü xxxx adam ciddi ciddi yazın kuzey ışıklarına git bakalım nasıl yazmış ya hahahah
her mevsimin tadının ayrı olduğunu düşünen bir kişi olarak çokta katılmadığım başlık. kış ve sonbahar gezileri, kesinlikle ilkbahar ve yazın tadını vermez, çok daha farklı bir tadı vardır. seveni, sevmeyeni vardır elbet, deneyimlemeden anlaşılmaz.

ha ben soğuğu sevmem ama kışın gezicem diyorsanız, (bkz: afrikada gezilecek yerler)
Oldukça keyifli olan eylemdir. Hele ki yaptığınız gezi uzun solukluysa tadından yenmez. 4 aralık itibariyle; brezilyada hava 24 derece, guatemalada 16 derece, arjantinde 19 derece, kenyada 25, taylandda 30 derecedir. Yaşanılan günde ipanema, copacabana, villa carlos paz, montevideo, zanzibar gibi yaz şehirlerinde çatır çatır denize girildiğinden de şüphem yok. Gitmenin yazı kışı olmaz, gidilen ülkenin yazı kışı olur (:
belgrad’ın muhteşem kışını yaşamadan önce katıldığım, ardından kışın keyfini çıkarmayı öğrendiğim için vazgeçtiğim fikir.
Ben bugulu , yagmurlu ve sarı renklerden hoşlaşan biri olarak kış ve ilkbahar adamiyim. Renkler zevkler tartisilmazz aga Entry kilit.
'Bu kış Norveç'te kuzey ışıklarını gördüm, oldukça keyifsizdi' diye bir cümle duymadığımıza göre o kadar da keyifsiz olmayan durum
pek katılmadığım başlık. eğer rotanızda (bkz: kuzey ışıkları ) hallstatt, interlaken, (bkz: bernina express) i böyle düşünmeniz veya eğlenememeniz normaldir.

kışın gidecek arkadaşlar mutlaka ama mutlaka isviçreyi rotaya koymalıdır.
yok artık daha neler!!! aylardır sabırsızlıkla bekledim kışın gelmesini, şu manzarada yapılan bir gezi nasıl keyifsiz olabilir yahu!?kışın yurtdışı gezisi yapmanın keyifsiz olması - civciv-cMV0L
tek çıktığım gezilerim genelde kışın olur. aralık ayında belgrad ocak ayında kiev yaptım. yalnız çıktığımdan mıdır bilmem ama bazı şehirlere kış çok yakışıyor. biraz da kasvetli, bohem havaları sevdiğimden sanırım. mesela londra çocukluğumdan beri hayalim olmuştur. güneşli bi havada hiç hayal etmedim londra'yı. hava hafif kapalı ve yağmurlu, oturmuşsun bi pub'da cam kenarına şemsiyeleriyle dolaşan insanları izliyorsun, arkada inceden (bkz: coldplay) - hardest part çalıyor... off off
zerre katilmadigim onerme.her mevsimin ayri tadi vardir klisesi bi yana, gezilecek sehirlerde ozellikle kisin yapilacak aktiviteler bulundugunda tadindan yenmez.
bkz: budapeste termalleri
eğer ki benim gibi sıcaktan nefret ediyor, terlemekten tiksiniyor ve kar yağarken sigara içmeyi, kalabalık olmayan şehirleri ve beyaza bürünmüş sokakları seviyorsanız tam tersini söyleyebileceğim önerme.
/ 3