kim milyoner olmak ister

Çoğu türkiye vatandaşının katılsam ne yaparım dediği, düşündüğü, denk geldiğinde bir göz attığı uzun süredir yayınlanmasına karşın hala ilgiyle takip edilen bilgi yarışması
2011'den bu yana atv ekranlarında yayınlanan kenan ışık, selçuk yöntem ve şimdi de murat yıldırım'ın sunuculuk yaptığı bilgi programı.
ilk mülakatta çakozladığım yarışmadır. milyoner olacağımı anladılar ondan yarıştırmadılar diye kendimi avutuyorum hala.
Murat yıldırım sunuculuğunu alındığından beri soğudum yarışmadan. Nedense sorular bir tuhaflaştı, format bir laubalileşti. Önceden bir ağırlığı vardı bu yarışmanın.
Kim 500 milyar isterin, yaşadığımız enflasyon ve ekonomik durum karşısındaki isim değiştirmiş hali.
iki kere başvurmama rağmen 3 yıldır çağrılmadığım programdır kendisi.
Kenan ışığın sunumuyla başlayıp insanların bilgisine göre para verdiği yarışma
dün akşam kafasında şapka olan bir teyze çıktı. kenan imirzalıoğlu'nu yıkayıp yağladı, omurgasız, karaktersiz kadın. böyleler iş hayatınızda da yok mu? sürekli üstlerinizi yağlayıp yıkayan.

bir de fizikçi bir teyze daha vardı. yüksek lisans falan yapmış, fizik alanında kitapları varmış. ikinci soruda elendi gitti. bu yaşına kadar ve tüm eğitim hayatı boyunca sadece kitapları ezberleyerek mezun olduğuna kalıbımı basarım. iki farklı değişkeni bir araya getirerek farklı bir değişken ortaya çıkaramaz bu tipler. bu insanların hiçbir konuda kendi özgün fikirleri ve görüşleri yoktur. kurallara aşırı bağlı yaşarlar. yarışmada da gördük bunu. ilk soruda joker kullandı, sanırım ikinci ya da üçüncü soruda da elendi.
bu program beni neden kabul etmiyor? eksik miyim diye düşünüdürüyor.
her sene başvurumu yenilerim. hala çağırmadılar. sanırım bir milyoneri daha kaldıramayız dediler..*
oldu ki 1 milyon kazandık;
"5.760₺ istisna düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden %20 Veraset ve İntikal vergisi kesilecektir. Yani 1 milyon₺’den 198.848₺ vergi kesilecek, bu vergi yarışmayı düzenleyen tarafından beyan edilecektir. Yarışmacının eline ise net 801.152₺ geçecektir" alıntıdır.