kemer

Akdeniz kıyısında, Antalya'ya 40 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. 1980'li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Önce köy sonra kasaba olduktan sonra 13 Eylül 1991 yılında da ilçe statüsünü kazanmıştır.

Özellikle rus turistlerin tercih ettiği, doğasıyla göze de hitap eden önemli turizm merkezlerimizden bir tanesidir. 2018 yılı itibari ile yaklaşık 44.000 nüfusa sahip kemer’de yaz aylarında milyonları görmek mümkündür.

kemer - turuncuyolcu-nbtPS
(bkz: aura club kemer)
(bkz: inferno club kemer) gibi büyük gece kulübünün bulunduğu, antalya'nın gece eğlencesi anlamında en popüler tatil beldesidir. burada bulunan bir çok otelin de konsepti genelde hareketli ve gençlere yöneliktir. kafa dinlemek için (bkz: kaş)
En son babamla, deniz otobüsüyle gidip gezmiştik. Güzel bir yer ama halka ayrılmış plajı baya küçüktü. otellerin ilerisinde farklı halk plajları var mıdır bilmiyorum ama ben kendi açımdan 10 üzerinden 6 veriyorum. Dönerken fırtına çıktığı için binemediğim ve bu sebeple 40 dklık sıkış tıkış yaptığımız dolmuş yolculuğu da hala içime oturanlar listemdededir.