kedilerin insanları umursamaması

bilimsel olarak da kanıtlandı:
kediler ismi biliyor fakat bizi umursamıyor

yaani diyor kiiii; kedilerin isimini bildiği, anladığı bilimsel olarak kanıtlandı fakat onlara seslendiğimizde bakmamaları tepki vermek istememeleri ya da tercih etmemeleridir.
bir bodrum katta oturuyorsanız ve mahallenin kedilerinin toplanma yeri pencerenizin önü haline geldiyse artık alıştığınız durumdur. bazen pervazdan içeri süzülüp kendilerine patilenecek bir koltuk kenarı vb. seçerler, bazen de pencereye sürtünüp "buralardayım dolaşıp gelicem" deyip giderler. sizinle yaşasalar dahi o an öyle istiyorlarsa siz yokmuşsunuz gibi davranmayı severler.
Kediler biz erkeklere büyük tüyolar vermektedir bir kedinin yaptığı gibi umursamaz birisi olursak seviliyoruz galiba bir kedi gibi umursamaz ve ilgilenmez durursak sanki ilişkilerimiz daha güzel ve keyifli sürmektedir
kedi sahiplenilmez, kedi sizi sahiplenir.
eve aldığınız kedi artık evin kralıdır. ormanlar kralı nasıl aslan ise, evde de küçük kedidir. eğer o isterse onu sevebilir, o isterse oynayabilirsiniz. kafasına göre takılır, seslenirsin anlar ama cevap vermez, yapma dersin gözünün içine baka baka yapar, devirir.
tüm bu huyları aslında hayranlık uyandırır. bu yüzdendir ki kediciyiz. fırlama hallerinin hastasıyız.
Kısmen doğru tanım. İşine gelince nasıl umursuyorlar belli değil. Ama tabi genel olarak çok doğru.

(bkz: ıslak mama)
(bkz: hastalık)
Asaletimize yakıştırdığımız bir tavırdır. Bebeğim yoksa sizin aranızdan karşılıklı sevgi duygusu yaşadığımız insanları tabi ki umursuyoruz. Ama bilirsin biz kediler bazen aşırı ilgiden sıkılıyoruz. E bizi de anlayın biraz.

Tanım: kediliğin olmazsa olmazı sayılan tavır.