karşıyaka

İzmirin belki de en yaşanılası yeridir. Bostanlı kısmı, bir anda küçük bir doğu Avrupa şehrindeymiş hissiyatı yaratır. İnsanlarında neşe ve huzur hakimdir. Her büyük şehir gibi İzmir'in de geneline yayılmış telaştan eser yoktur, ancak bu onu statikleştirmez, kendi dinamiğini her zaman korur. Nüfusunun %80'i göçmendir. KSK adında tutkulu bir spor kulübü vardır. Çarşı hem mekan hem de ruh demektir. Sahil şeridinde ve Bostanlıdaki mekanlarıyla da, gece hayatını kısmen korur. Seviyoruz uleyn..
kendisine 35,5 lu diyen izmirli musveddelerinin tuttugu takim/semt'tir.
sakinlerinin genelde +50 yas profilinde olmasiyla beraber heryerinde sacma " kaf sin kaf vb" sloganlarini isitme ihtimaliniz yuksektir. GOZTEPE ye bakmasi sebebiyle manzarasinin guzel oldugu bilinir.
çevresinde takılabildiğim ancak adamakıllı gezme fırsatını bir türlü deneyimleyemediğim şirin izmir ilçesi.
Karşıyaka taraftarı yüzünden hiç haz etmediğim 35,5 luk ilçe
Bostanlı kısmında haklısın ama karşıyaka merkez(yani izbanda ki durağından bahsediyorum) hiç de aynı tadı vermiyo ismi çok duyulduğu için hırsızından dilencisine herkes doluşuyor ve bir kız arkadaşımla kafe de bile oturamıyorum lanet bişi habire abim şunu alırmısın borcum var abi yardım et kavga çıkartmak için yer arayan birton insan tipi de cabası sokak da bağırırlar bir de ama bostanlı öylmedir canım benim
Karşıyaka ve Göztepe, İzmir'in iki önemli semtleridir. Karşıyaka, İzmir'in kuzeyinde yer alırken, Göztepe ise İzmir'in güneyinde bulunur. Bu iki semt, İzmir'in önemli futbol takımlarına ev sahipliği yapar. Karşıyaka, Karşıyaka Spor Kulübü'nün merkezi iken, Göztepe, Göztepe Spor Kulübü'nün merkezidir. Ayrıca her iki semt de sahil şeridine yakındır ve Ege Denizi'nin güzelliklerinden faydalanır.