karadeniz yaylaları

üniversite okuduğum yıllarda
her gidişte mutalaka kaybolduğum yaylalar , bir defa arkadaş rurubundan ayrıldın mı ara ki bulasın.
Tokat-Niksar, Çamiçi yaylası. Oryantiring Milli Takımın sürekli gelir, her yaz off-road yarışları, yaz festivalleri yapılır camping de bulunur:)
Sal yaylasıdır o yayla.. belli bir yerden sonra sislerin içinden yürüyerek ulaştığınız hala unutamadığım yayladır. Pilunç evinde ağustos ayında sobasında ısınıp, sütlacından yiyip, sütünden içip, o harika sahipleriyle sohbet edip, o güzel adamın rehberliğinde sal yaylasıyla pokut arasını yürümektir. Gitmeden yaşanmayan bu his gittikten sonra her karadeniz müziğiyle gözlerinizi kapattığınızda gittiğiniz sis bulutlu yaylalardır
insana iskoçya'daymış gibi hissettirir. o tepeden o tepeye yıllarınızı geçirecek kadar zamanınız olmalı buraya gidiyorsanız. çünkü keşfetmekle bitmez.
rize için yazıyorum imkanınız varsa araç 4*4 ile yoksa otostop yaz aylarında ancak olur oda ki yazacağım bazı yaylalara araç bile zor bulunabilir..

çayeli ilçesinde bulunanlar burdaki yaylalara ulaşım otostopla çok zor ancak kendi aracınızla. marbudam yaylası(incesu) eğnaçor,karos yaylası,zargistal yaylası.
güneysu ilçesi: handüzü yaylası
çamlıhemşin yaylaları:kavrun yaylası,huser,pokut sal,badara gito,elevit,verçenik,koçdüzü,palovit,samistal,çiçekli,hacıvanak,trovit
ardeşen ilçesi:balıklı yayla,sırt yayla,golezana,
fındıklı yayla:gürcüdüzü,çağlayan,
ikizdere ilçesi:çağırankaya yaylası,cimil,anzer,büyük yayla

en iyi beşim:pokut sal,zargistal,verçenik,cimil,sırt yaylası

pişman olmayacağınız yaylalardır yeterki doğayı sevin saygı duyun..