kadın mühendisler

Okurken fakültede görülmesi bor madenleri efsanesi kadar ilginçtir. Yüzlerce er arasında “kadın” görmek çok ilginç olsa gerek.

İtü makine bu konuda çok ilginç çoook (misafir olarak bir kaç kez gitme imkanım olmuştu Oradan şey ettim)
Ülkenin gülen yüzleridir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da "kadın x'ler" demeye bile gerek kalmayacak kadar eşit, normal ve yaşanılası bir dünyanın rengarenk filizleri değil; dallanmış, budaklanmış güçlü ağaçlardır.
Şu olayı ben anlayamadım kadında mühendis olur bunda bir sıkıntı yokki sadece o kişisine bağlı okulda uygulama dersi ödevleri için araziye çıkıyoruz bazı yerler otluk boyuma kadar(1.83) geliyor ben korktuğum için giremiyorum ama kız arkadaşarımız(1.75) rahatlıkla giriyorlar.
ağır sanayide çalışmaları iş verenler tarafından engellenen mühendislerdir. dökümhanelerde işletme içerisinde kadın mühendisin çalışmasına genelde izin verilmez. bunda hem işçilerle diyalogun kurulması konusunda hem de gerçek anlamda çok ağır şartların oluşu etkilidir. bunu desteklediğim için yazmadığımı belirtmek isterim. ancak diğer sanayi kuruluşlarında fazla sayıda aktif olarak çalışmaları üretim kalitesini de düzenini de ortamın seviyesini de yükseltmektedir. tamamı erkek çalışandan oluşan ortamda düzensizlik de konuşma seviyesi de ister istemez düşerken, ortamda kadının olması çeki düzen verdirtir erkeğe.
başlığı okurken aynı anda izlediğim tv pogramında genç bir kadın kimya mühendisi olduğunu söyledi, e güzel tesadüf bence