kabenin putlaştırmaktan farkının olmaması

insanların kutsalına ve saygı duyduğu şeye hakaret olarak algılamanızı istemiyorum. fikirlerimi yazmak istiyorum ve sizinkileri de merak ediyorum.

öncelikle Putperest olan insanlar kendi elleri ile yapmış olduğu nesneleri ilah olarak görüp onlardan meded umar. bu olaya denir. bizim Dinimiz islam bu inanışı asla kabul etmez ve putperestliği kaldırdığı söylenir.

peki şeytan taşlama, kabe, hacerül esved taşına yapılanlar size putperestlik gibi gelmiyor mu ? bir hindu' nun ganj nehrinde yıkanması ile müslümanın şeytan taşlaması arasındaki fark nedir ?
islam şamanizm'den, yahudilikten ( e haliyle ) etkilenmiştir.
islamiyet öncesi arap yarımadasındaki putperest ve (bkz: paganist) adet ve geleneklerden farkı yokturdur. inanmayan biri içinde normaldir.

müşrikler ramazanda oruç tutarlar, mekke'ye, hacca giderek; ''al-ilah'ın evi'' olarak kabul ettikleri kabe'nin etrafında yedi kez dönerler, ''kara taş'' ı kutsal sayarlar, onu öper ve şeytan taşlarlarmış.
tam da insanların kutsalina hakaret sayılabilecek bir başlık. yapmayın yani cidden. üstelik kıyaslanan şey putperestlik ve Kâbe iken. tavaf sırasında hiç bir Müslümanın Kâbe'den beklentisi yok. anlamadığınız şeyler olabilir, kabul etmediğiniz şeyler olabilir, tartismak istediginiz, ogrenmek, bilmek istediğiniz şeyler olabilir hepsi kabul ama bunun yolu bu degil. başka birinin değer verdiği, inandığı şeyler için bu tür benzetmeler hiç hoş olmuyo. hele ki böyle bi toplulukta...