istanbul'dan ev satın almak

cevaplanabilir entry
başlığı doğrudan vilayet adı söyleyerek açtım çünkü bu şehirde ev satın almaya kalkmak; varınızı yoğunuzu verip bir de üstüne kredi çekip var olan kıymetli zamanınızı borç ödeyerek geçirmek zorunda kalacağınız ve sıkış tepiş evlerin arasında hayat boyu yaşayacağınızı taahhüt edeceğiniz bir eylem.

evet bir yatırım yapıyorsun, bu kulağa iyi bir şey gibi geliyor olabilir. bununla birlikte olabilecek yıkıcı bir deprem gömdüğün varını yoğunu alıp usulca çekilebilir hayatından. dımdızlak ortada kalabilirsin. unutmayın(!) ödediğiniz dask primleriniz size maksimum 240 bin tl olarak geri dönecektir, tabii deprem sonrası hayatta kalırsanız ve sigorta şirketi de batmamışsa.

yarını öbür günü düşünmek için geçerli bir hadise midir bilmiyorum zira yaşlanınca bu şehirde kalmak ister miyim ondan da pek emin değilim.

iki ucu çiçekli değnek ya da keskin bıçak siz ne derseniz artık. bu ne yaman çelişki anne?
istanbul'da yaşadığım zamanlarda hayalimdi. öğrenci halimle kaldığım ev bir asgari ücret parasıydı. içimden geçirirdim, şöyle evim olsa elime asgari ücret geçecek diye. mezuniyetimin üstünden 2 seneden fazla geçti, ben istanbul'dan taşındım. elime bir anda çok para geçse yine yapacağım şey olurdu muhtemelen.

çok para bee!
bir evin olsun maaşa ihtiyacın olmaz. istanbul da evler ateş pahası oldu. köpeği bağlasan durmayacak yerler 1200 TL. sen düşün. ev almak kavramını düşünemiyorum bile.
piyasanın geldiği şu şartlarda, yatırım amacıyla, kenarda dursun, kira da getirsin mantığı ile çok da mantıklı olmayacak harekettir. ama kiraların yüksek olduğu muhitte, elinizde bir miktar nakit de varsa (evin yarısı kadar belki) geri kalanı kredi çekerek yapılması mantıklı harekettir. çünkü kredi ödemesi kadar kira ödüyorsanız, ev sahibini zengin edip, sonrasında geride bir hiç bırakırsınız. paranın her geçen gün eridiği günümüzde, içinde oturacak eve sahip olmak makuldur.