istanbul-izmir otoyolu

gün itibariyle zamlanarak 367 lira ücrete sahip otoyol. gidiş dönüş olarak kullanacak olursanız 734 lira ödemek zorundasınız. ironik olan olay ise şu fiyata uçak bileti alabiliyor olmamız.
İnsanın arabası olmadığına saçma bir şekilde sevinmesine yol açan ironik durumdur. E zaten araban olsaydı da en az 3 araba bedeli ödemen gerekiyor. Benzin fiyatlarına zaten hiç girmeyelim. Biz bence bir yerden bir yere hiç ulaşmayalım, olduğumuz yerde çürüyelim filan.
balıkesir-karacabey arasında bazı kısımlarda ciddi mühendislik hataları olduğunu düşündüğüm über pahalı yol. o nasıl bir rüzgar sorusundan önce o yolu yaparken o rüzgar nasıl dikkate alınmadı sorusunu sormak istiyorum. arabayı yolda tutmak bile aşırı zorlaşabiliyor, aman dikkat edin.
hem el, hem ayak bileğinize güveniyorsanız, istanbul-izmir uçak seferinden daha hızlı varabileceğiniz yoldur. istanbul'da uçağa binmek için en az 2 saat önce evden çıkmanız gerekiyor. 1 saat yol. 1 saat de indikten sonra araç kirala teslim al vs derken 4 saat sürüyor. 4 saatte toplantıya yetişip, oturmuşluğum vardır. ki bu araç 100 hp altında standart bir araç.

ancak son zamlarla birlikte gidiş dönüş yapmak gerçekten rezalet rakamdır.

ayrıca rüzgar ve bağlantı noktalarındaki viyadük birleşmelerine dikkat etmezseniz, arabayı bariyerden bariyere çakabilmeniz an meselesidir. çok geniş, kimse yok diye çok da güvenmeyin.
yol üstündeki tesislerin acayip pahalı olduğu otoban. 400 liraya yakın yol parası verince tosta da 30 lira verirsiniz mantığı iş başında.
dünyanın parasını vererek gidilen yol, radarları da bonus.