işletme okumak

tıpkı diğerleri gibi hayli tırt iibf bölümü. burdan aldığın derslerin dünyada geçerliliği kalmadı ne öğrettiklerini bile bilmiyorlar. mantar gibi türediler şerefsizim bir bunlar bir kamucular ne yaptıkları belli değil.
İngilizcesi business administration’dur. Mezun olduktan sonra sıradan bir işletme okuyan olmak istemiyorsanız Minimum bir imkanınız varsa iki üç yabancı dil bilmeniz gerekir. Ayrıca okurken tecrübe edinebileceğiniz yerlerde çalışabilir staj yapabilirsiniz. Okumuş olmak için işletme okumak ile işletme okumak arasında dağlar kadar fark vardır. Ayrıca yurt dışında özellikle avrupa ülkelerinde ihtiyaç duyulan bir bölümüdür.
Askerlik tecili için okunan bölümlerde top 10 da bir numaradır
Her ne kadar eğitim sistemi çöp olsa da, çok faydasını görebileceğiniz bölümdür. bir işletmeyi idare etmek gerçekten zor iştir. Gitar çalmaya başlandığındaki özgüven, işletme okumadan işletme yönetmeye çalışan insanda da görülür, aman diyim. İşletme okumamış ama işletme yöneten kişilere tavsiyem ise çok araştırma yapmaları, piyasayı ve maliyet hesaplarını iyi öğrenmeleridir.
işletme... bitireyim de kamuda görev sahibi olayım diye düşünüyorsanız, kpss çalışmaya ilk yılınızdan itibaren başlayın! benim gibi 4. yılın şafağına bırakmayın, başarısız olursunuz, net.
sınav dönemlerinde azıcık çalışmayla bölüm sınavları rahatlıkla geçilir. bu sizin için 2. planda olsun ama kpss için vakit kaybetmeden başlayın zira bu meret kpss'nin, iibf'ler için iş sahibi olma yolunda pek çok adımı vardır. Kısaca, en iyi ihtimalle; mezun ol, sınava gir (kpss a ve kpps b), en düşük 80 üzeri (yetmez ama) al, (yds- etkisi azaltıldı ama o da var) ilan bekle- geldiğinde (hiç gelmemişliği de vardır) kurum sınavları, klasik sınav , mülakat ve eğer ulaşabilirsen atama :) yani demem o ki biraz daha kasın ve tıp okuyun, hiç bulaşmayın işletme'ye! :d
kpss'siz işletme düşünülür mü? gayet tabi. şöyle ki; vakit telaşın pek olmaz. kendini geliştirmek için bol bol vaktin olur. dil öğren, enstrüman kurslarına git, ilgin dahilinde olanları yap işte! benim ilk 3 yılım böyle geçti. yine olsa yine yaparım ama tek bir farkla, 4. yılımı da bu şekilde geçirirdim. //ee iş var mı iş, sonuç? dediğinizi (ya da demediniz hiç) duyar gibiyim. bitirdiğim gibi bir şirkette muhasebe dalında işe girdim. zaman geçtikçe aldığım ücret de katlanıyordu. belki de yeni mezun olan bir kişi için haddinden fazla kazanıyordum. derken iş, sıkıcı olmaya başladı. evet, kazanıyorum ama harcayacak zamanım yok. :) bıraktım, çalışmaya ara verdim belli bir süre (yani kpss'siz işletme bitirince de iş sahibi rahatlıkla olunabilir. neler yapabildiğin önemli ama) şimdi de askerlik macerası var (işletmeci bro'lar olabildiğince erken aradan çıkarmaya bakın!) yedek subay olarak gidiyorum. dönünce (nasip tabi) yedek subay diye başlık açıp yeşillendirmeye çalışacağım sizleri. :d //