iphone sahibi hippi

Önce tanımını yapalım ;

Hippi yaşam tarzı, aslında bugünkü mutlak retçiliğin temellerini atan bir oluşumdur. Dünyanın, üzerindeki tüm bitki, hayvan ve insanlara ait olduğunu kabul eden apolitik bir görüştür.

Bu kadar hümanist duruş sergileyen kişilerin kapitalist dünya düzenin'de bir çark olması nasıl bir çelişkidir.
Halbuki nefes almamız için kapitalizmi yakamayan ama nefes almamız için delikler açan mücadeleci insanlar varken ?
insanların mutlulukları vardır, nasıl yaşamak isterlerse öyle yaşasalar mesela?
başkalarının yaşamını eleştiren hippi seni. Sen kendin doğruysan bırak başkaları öyle yaşasın. hümanist insan karşısındakinin telefonuna değil yüreğine bakar.
Insanlar sifatlara gore yaşamazlar yaşamlarina gore bi sifat alirlar. Zaten aldigi sifatin degerlerini korumayan kişi o karagoride değildir. Bir anarşistin milletvekili olamayacagi gibi bir hippi de iphone kullanmaz kullaniyorsa hippi degildir zaten
(bkz: iphone sahibi milliyetçi)
(bkz: iphone sahibi komünist)

ya ideolojilerin ve yaşam tarzlarının günümüz dünyasıyla beraber geliştiğini bilmemiz gerekecek, tıpkı tarihi olay, değerlendirilirken olayın meydana geldiği dönemin şartları, değer yargıları, yaşam biçimi gibi durumlarına göre yorumlar yapılmalıdır tezinde olduğu gibi.

yada bu tarz ideolojiler ve yaşam tarzları tarih olacak.

ikisini de yapamıyorsak, abi iphone kullanan hippie mi olur yeaau gibi günümüz dünyasının sığlığında kendimize enteresan sorular sorarken bulabiliriz ki bunu da istemeyin bence derim ben.
Evet insanlar istediği gibi yaşasın, koşsun, sıçsın ama sen tutup da belirli bir ideolojiyi savunduğunu söylerken ona ters düşen hareketler yaparsan kimse kusura bakmasın kıçımla gülerim bu mevzuya.
Ev baktığımız bir dönemdi, emlakçıya gittik falan ev gezdiriyor bize.Arkadaşımla aramızda dedik ki yorulduk bugünlük bu kadar yeter starbucks'a falan geçelim.Bizim müthiş milliyetçi emlakçımız bu lafı duydu ve kahveci bilmem ne paşa varken neden starbucks'a gidiyorsunuz tarzında cümlelerle öğütlere başladı, coca cola'yı kötüledi, israil ürünlerini boykot ettiğini söyledi ve tam o anda telefonu çaldı.Telefonu neydi peki? iphone'un o dönemdeki son modeli.Biraz önce bizim içeceğimiz kahveye laf eden abimiz elinde son model telefonla geziyor.
Telefonu telefon yapan ve asıl işlevini yerine getiren piyasada sürüsüyle telefon var, iphone seçmek bir lükstür ve ihtiyaç sorgulatan cinsten bir üründür.Noam Chomsky de der, ihtiyacımız olmayan bir sürü şeyi alıyoruz ve onlarsız yaşayamayacağımızı sanıyoruz diye.
Uzun lafın kısası kapitalizm iliklerimize kadar işlerken kendimizle çelişmekten öteye gidemiyoruz.