interrail biletinin avantajlı olmadığı gerçeği

Kendisini 1 kere sırf rahatlığından dolayı almıştım , 4-5 avrupa seyahetim boyunca, çoğu yerde de aldığına pişman oluyorsun, otobüsün 10 euro olduğu iki ülke arasına 20 euro tren rezervasyon parası ödüyorsun , önceden iskandinavda rezervasyon istemiyordu ki , şimdi en düşük rez ücreti 100 krondan başlıyor arkadaş 100 kron bir döner parası onlarda ama bizde 50 tlye denk geliyor .
Ha trenlere rezsiz biner misin binersin, ama yakalanırsan da kol gibi ceza kesiyorlar.
Gençler artık interrail hiç avantajlı değil , hele teyze-amca olduysanız +27 hiç de hiç değil.
kullanın goeuro.com u , bütçenizi gereksiz yere zorlamayın.
interrail biletinin kendi içinde en mantıklı seçim olduğunu kavrayamamış suserlar tarafından ortaya atılan saçmalıktır.avrupada en pahalı ulaşım türü demir yolu ulaşımıdır.deutchebahn(alman demiryolları) sayfasından bakıldığı taktirde berlin-münih tek yön tren biletinin 100-150 euro olduğu görülecektir.başka bir örnekle açıklamak gerekirse salzburg-viyana tek yön tren bileti en az 80 eurodur.hal böyle olunca 22 günlük sınırsız bileti 380 euroya alacaksın bir de çıkıp boş boş konuşacaksın.Rynairin 2 euroya uçak bileti sattığı yıllarda hala daha otobüs kullanan beginnerlar görünmektedir.demir yolu tercihtir, keyiftir.interrail bileti demir yolu ulaşımında bir nimettir.
Edit:Avrupa’da tren ağı ile flixbus’un rotaları karşılaştırılamaz bile.prag viyana berlin Budapeşte takılıp geri dönen tipler interrail biletine saçma der olmuş. Norveç’te tek yön tren biletinin 800-900 krona(80-90 Euro) olduğundan haberler yoktur.veya İsviçre’de tren biletlerin fahiş rakamlar olduğundan haberleri yoktur.İsviçrede belgesellerde gördüğünüz köylere trenler çok kolay gidebilmektedir.5-10 euro’luk viyana-Prag flixbus otobüsü İsviçre’de yok, Norveç’te yok.Seçim rotanıza göre mantıklı veya mantıksız olabilir size kalmış
gayet mantıklı önermedir.bu sözlükte kimse hiçbir şekilde bestami,tayfası ve interrail hakkında olumsuz bir eleştiri yapamıyor. kuzey kore stili hep şak şak hep övgü yapacak halimiz yok.

neyse kısa bir serzenişten sonra rotasına göre avantaj ve dezavantajlarını vardır efenim.sadece orta ve doğu avrupa turu düşünülüyorsa o güzergahtaki şehirler birbirilerine yakın ve aşırı ucuza otobüs firmaları var ancak bi uçtan öbür uca avrupa gezilecekse interrail candır.
eğer 4-5 şehir gezilecek ise denilen şey doğrudur. ama çok sayıda şehire gidilecekse ve bu şehirler küçük yerlerse yanlıştır. çünkü avrupadaki otobüs ve uçak ağı tren hatları kadar yaygın değildir.tahminimce trenin gitmediği şehir sayısı %2 filandır. rezervasyon parası ödeyip ödememek de sana kalmış bir şey. sen gerekeni yapıp rezsiz trenleri kullanmıyosan bu senin sorunun. şöylede bir olay var mesela barcelona-paris arasını hızlı tren 6 saatte gider.tren garına gidersin binersin tren kalkar ve tren garları şehir merkezlerindedir.uçak ile daha ucuz dersen low-cost havayolları hep şehirlere uzak havalimanlarını seçer. yani 1 saat yol.1 saatde uçuş öncesinde orda olma gerekliliği. uçuş da 1 saat sürse. ayrıca ucakdan hemen çıkamıcaksın bekliyecenksin yarım saat.sonrasında havalimanından şehir merkezine gitme yine 1 saat. aynı hesaba gelecek. bide interrail biletinin esnekliği var kaçırdın mı tren bin git ötekine. ama otobüsü kaçırdın mı yandı bilet. ha şuanki euro kurunda mantıklı değildir o ayrı.
6 ülke 21 gün otobus ve otostopla gezdim ve 800 tl harcadım. gerek yok interrail biletine para vermeye. kafam rahat olsun derseniz kabulum ama diğer türlü zararlı çıkarsınız almayın
(bkz: mantıksızlık yoktur, tercih vardır)

treni seven trenle, otobüsü seven otobüsle, otostopu seven otostopla, uçağı seven uçakla gidebilir. bisikleti seven bisikletle, motoru seven motorla, arabayı seven de arabayla gidebilir. hiçbiri mantıksız değildir, hepsi tercihtir.

interrail bileti, demiryolu ile fazla şehir gezmek isteyene avantajdır. demiryolunu az kullanacaksanız ise dezavantaj.
zamanında 2 kere interrail yapmış biri olarak kesinlikle doğru önermedir. eğer interrail bileti alıp direk türkiye'den trenle başlarsanız balkanlarda trenlerin yavaş ve sefer sayılarının az olması sebebiyle fazla zaman kaybediyorsunuz. aynı kaybı dönüş sırasında yine balkanlarda kaybediyorsunuz. geriye kalan zamanda da interrail biletinde günler sınırlı olduğu için apar topar gezmeye çalışıyorsunuz + rezervasyon paralarıda cabası. bazıları interrail bileti alıp başlangıç için yanına uçak biletide alıyor. uçakla indikleri noktadan trenle gezerek türkiye'ye doğru dönüyorlar ama interrail biletinin yanına bide uçak bileti almak fazla pahalı oluyor. 3. kere interraile çıkmayı planlarken bu biletin fazla masraflı olduğunu ve gün sınırlamasının gezimi fazla kısıtladığını düşünerek vazgeçtim. eğer interrail bileti alsaydım 21 güne apar topar bir gezi sıkıştırıcakken onun yerine aynı bütçeyle karışık şekilde otobüs , tren , otostop o an hangisi daha uygunsa yaparak 50 günde 18 ülke 24 şehir gezdim.
gidilecek yere bağlı olarak değişir. isviçre, norveç gibi çok pahalı ülkelerde son derece avantajlıdır. otobüsle köylere ulaşım kısıtlı ve tren biletleri de ateş pahası olunca interrail bileti hayat kurtarır. ama eğer büyük şehirler arasında gezilecekse otobüs ve otostopla ulaşımı sağlamak çok daha uygundur