internet kutusu

turknet'in mayıs ayında yaptığı zamma "artık yeter" diyerek bu firmaya geçtim. tabii ki bu firmanın da zam yapması gerekeceğini biliyordum ama zaten halihazırda da turknet'ten daha ucuz bir çözüm olduğu için zamlansa da turknet'i geçmeyeceğini düşündüm ki firma zam yapana kadar turknet ikinci zammı yapıştırdı. zam oranlarına bakılacak olursa turknet %80, internet kutusu %25 zam yapmış oldu hem de üç ay geriden gelerek. buradan artıdayız.

hizmet konusuna gelecek olursak turknet'in %40'lık zammından sonra büyük bir ilk dalganın gelmesiyle az kişiye hizmet veren bir şirket olmaları sebebiyle başlarda kaliteyi stabil tutmakta zorlandılar fakat çok da uzun sürmeyen bir süreçte bunları büyük ölçüde çözdüler. hala saçma olaylar da dönmüyor değil (fatura ödeyince internetin kesilip tekrar bağlanması, birkaç gün modemin fişi çekilse müşteri hizmetlerine söylemeden internete girememe vs.)

bugünlerde turknet'e ikinci zammın ve diğer iss'lere gelen zamların da belli olmasıyla ikinci dalgayı yaşıyor ve söylemlerine göre sistemlerine saldırılar sözkonusu. tabii ki olabilir ama bu da çözülebilir olmalı ki turk telekom ve turknet bu gibi sebeplerle artık ortaya çıkmıyorlar. müşteri artışına paralel olarak güvenlik ve hizmet yatırımlarını da kar ölçüsünde artırmaya devam etmeleri gerekli.

son tahlilde, yaklaşık üç aylık kullanıcı deneyimim büyüyen bir firma olmaları sebebiyle henüz negatife dönmüş değil ama büyük firmalardan biri olsaydı affedilir olmazdı.