insanın dengini bulamaması

sadece karşı cinsle ilişkiler gözetilerek açılmış bir başlık görülmemesi gereken, kafa denginin de işin içine katılması lazım gelen durumdur.

bu denli maddiyatın işin içine girdiği, insani duyguların müthiş erozyona uğradığı, az önce söylenen sözlerin unutulduğu ortamda; kişininin kendine denk birini bulması (üzülerek) imkansıza yakındır.

çok uzaklara gitmeyin, arkadaşlarınıza sevdiklerinize bakın. bugünkü kafayla tanısanız onları gerçekten mevcut frekansı yakalar mıydınız? yoksa durumlar olaylar sizi bir arada olmaya mı itti?

evirip çevirip kendini sorguluyor insan eyvallah da, neden ben demeden önce yoksa "ya o değilse" mi demek gerek?

aslolan sohbettir.
İnsanın kendine tanıdığı deneme-yanilma payının yanılgı oranı çoğaldıkça bir gün olma və bulma umudunun giderek tükendiği şey insanın dengine arama ve bulma konusudur.
Doğal olunamadığı sürece de bulunamayacak bir denklik durumudur. Herkes kendi gibi olursa, girdiği ortama göre şekil değiştirmese, gördükleri/duyduklarıyla kendine çeki düzen vermek yerine kendi doğruları ile yaşasa dengini bulması da kolay olacaktır.
her insan farklıdır ama bazen o farklar öyle derinden hissediliyor ki bu kadar da olur mu diyorsun kendine. ister arkadaşlık, ister sevgililikte olsun aralarında uçurum olan insanlar geçmişlerine tutunup geleceklerini berbat etmemeliler.
yetinmek zorunda olan taraf için oldukça zor ve yıpratıcı bir durumdur.