ilk yurt dışı seyahat deneyimi

ilk deneyimi olacak gezginlerin tercih edeceği ülke veya gezi rotalarıdır. vizesiz ülke düşünen birisine yardımcı olunabilir.

edit: cümle yapısı değiştirildi.
merakla beklediğim tavsiyelerin bulunmasını ümit ettiğim başlıktır
Vize sorunu varsa, vizesiz ülkeler listesi oluşturulup araştılarak çözülebilecek; pasaport sorunu varsa Ukrayna, Gürcistan ve Kktc üçlüsünden biriyle çözülebilecek durumdur. Çok şey değil
hep cem yılmaz’ın gösterilerinde izlemişimdir yurt dışına çıkılırken gelinen pasaport kontrolünü. insan gerçekten oradan geçsin diye değişik değişik hallere giriyor, zaten heyecan var bir de sizin içinizden geçen polis bakışı eklenince ufak çaplı kalp krizi yaşayabilirsiniz ama yine de pasaporta damga vurulduğunda o kapıdan kuş gibi geçiyorsunuz.
Fazlasıyla maceralı bir deneyimdi benimki. 2017 haziranda Ukrayna Lviv’e gerçekleştirmiştim ilkimi. Bodrum istanbul arası uçağımı kaçırmış, tekrar bilet almış ve sabiha’dan lviv’e fırtınalı, ölümü teğet geçen bir uçuş gerçekleştirmiştim. Sonunda ise mutlu son. Lviv’deyim. Keyifli ve bana farklı bakış açısı katan bir deneyimdi.
benim için çok erken bir deneyimdi. daha 15 yaşındaydım ve aydınlamama neden olmuştu.
her bir saniyesinde "vay anasını" dedirten aktivitedir. İlk uçağa binişim ve ilk tek başıma seyahate çıkışımı da içinde kapsayan en güzel deneyimimdi. bu kadar çok ilki içinde barındıran bir aktivitede yanımda bir yol arkadaşı olmaması beni üzse de varış noktası barselona'dır ve barselona tüm bu üzüntülerinizden kurtulmak için mükemmel bir lokasyondur.

10 gün kalınmıştır, şehrin her santimi gezilmiştir. Yıllarca öğrenmeye cebelleştiğin ingilizce ilk kez pratiğe dökülmüştür. her ülkenin ana dilinin ingilizce olmadığının farkındalığı ile ilk günün sonunda sular seller gibi mağara ingilizcesi konuşulmaya başlanmıştır. tüm dünyayı gezip görmeye ant içilmiştir.
MTV EMA'da Emre Aydın ile Türkiye temsilcisi olarak 2 günde aldığımız vize ile ingiltere'ye gitmiş ve en doğusu Lonra'dan en batısı Mençistır'a kadar karış karış iki (2) haftada gezmiştik. Harika bir deneyim idi.