ikinci el taşıt piyasası

Bir yıl önce yatırım yapmayı planlayıpta vazgeçip sıfır motorlu araç alanların vurgun yaptığı piyasa. Nereye gidiyoruz bilen yok. Bugün araç almaya karar verip 40 binlik bir şey alacağım derseniz muhtemelen 2-3 yıla biriktirir ve o senede de ancak bir tofaş alabilirsiniz.
dolar, borsa, kripto para, altın piyasasının karşısında en büyük artışı, artan trend ile gösteren tek piyasadır. hatta öyle bir piyasadır ki, sitesine girip liste fiyatına baktığınızda, sıfırından pahalı bir çok ilan da görmeniz muhtemeldir. bunun da sebebi, özellikle son bir kaç aydır, fabrikalardaki üretimlerin durması veya yavaşlaması ile birlikte, daha öncesinde de bayilerin nakit korkusu ile az sayıda sipariş vermesi sebebiyle, bayilerde araç bulunamamasıdır.

bugün sıfır bir CLA mercedes için 380-390 bin tl fiyat çekiliyor, nakit tek kalemde ödeyeceğim deseniz dahi bin tl düşmüyorlar, ve 2-3 ay sonra arabanın geleceği sadece ümit ediliyor. ha bu süreçte eğer kur artar, ek vergi gelirse, aradaki farkı yine sizden alıyorlar. bu da galericilerin ekmeğine yağ sürüyor. zamanında çekip garajında tutan bir çok galeri, ilanlara liste fiyatlarının 20-30 bin üstünden koyuyor.

bir yakınımızın arayışı sebebiyle aynısını peugeot 2008'de bile yaşadık. alt tarafı ufacık 208'in yükseltilmiş hali olan bu modele bile 240-250 bin tl fiyat çekiliyor.