i amsterdam

/ 3
Günümüzde çoğu şehrin meydanında yada sahil kenarında biyerinde harf harf o şehrin ismi yazılıyo ya hani kocaman. Heh işte bu yazıda hollandanın Amsterdam şehrinde ortaya çıkan ve şehrin sembolü haline gelmiş sanatsal bir yazı. Bu bizim şehirlerdeki yazıların biraz daha büyük hali. Bu akımın ilk ortaya çıktığı yerlerden birisi. Yazıyı tanımlayacak olursak baştaki sadece i ve a arasında boşluk var "i" harfi büyük ve yaklaşık iki metre boyunda "İ am" kısmı kırmızı "sterdam" kısmı beyazdır.

Görsel
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrr4EDXzHXL1jRnSJFDkq2m4yOfsojAyG7amWjixJAP3n1LIFnVOpzG3lcxA
instagram hesaplarini bi haftaligina bana teslim etmis olan amsterdamin resmi turizm kurulusu. takip etmek isterseniz;

https://www.instagram.com/iamsterdam/
https://www.instagram.com/arden_nl/
nazillide bile gördüğümde modasının geçtiğini anladığım bir reklam ürünü.
önünde resim çekmenin anlamını asla kavrayamadigim yazi. ulan orda 3 müze var, binalar tarihi, içlerinde herkese hitap edecek birseyler vardir adamlar kalkip plastik harflere tirmaniyo.
kafamın iyi olmasından mütevellit bi türl güzel foto çekinemeyip interetten bulduğum fotoyu instagrama koyduğumu hatırlatır
genelde redlight uyuşturucu alkol ve gece hayatı olarak tanırlar bu ulkede halbuki kendilerini avrupanın en demokrat ulkesı olarak kanıtlamıstır tr den aldıkları lale tohumlarından suan dunyadakı lale ıthalatının %70ni karşılayan deniz doldurmayla genişleyen ülke.

PS : blueright : eşcinsel arkadaslar ıcın olan bı sokak
bulldog'dan sonra bisiklet kiralanarak gidilmesi gereken alan..
tam bir pazarlama ürünüdür. tebrik edilmesi gerekir. rijkmuseum çevresini var eder.
önünde arkasında bir fotoğraf çektirmeyen ben kaldım herhalde diye düşünmeden edemiyorum. fotoğraf çektirememiş olanlar olarak bir toplanalım. ayrıca başka şehirlere bu kadar ilham kaynağı olduğu için bunu yazma fikri aklına gelen kişiyi de tebrik ederim.
hiç bir özelliği olmadan şehri kendi başına tanıtabilen yazıdır. önünde uzanan havuzun bitiminden fotoğraf çekilmesi tavsiye olunur.
Önünde saatlerce oturup bir adet bile fotograf çekinmedigim tabela, pişmanmiyim asla hiçbirşey vondelparkta kaydettiğimiz eğlenceli videoların yerini tutamaz.
/ 3