huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. 1988de kurulan merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirketir. Özellikle cep telefonları ve adsl modemleri ile meşhurdur.
türkiye'deki reklamında bile isminin doğru şekilde telaffuz edilemediği firmadır.

gerçek telaffuz şekli "wah-way" şeklindedir. şu adresteki official videoda anlatılmaktadır. Huawei's School of Pronunciation
honor play modelini kullandığım marka. artık sadece huawei markası adı altında çıkardığı modeller premium'a göz kırpsa da, honor markası ile daha genç ve dinamik, ayrıca fiyat/performans olarak yüksek cihazlar üretmekte. ayrıca honor markasının imajı için 24 saatte servis garantisi de veren bir markadır.
en son çıkardığı p30 pro'daki 30x zoom ile mikroskop gibi kameraya da sahiptir.
bkz. link
Ben bu markanın P Smart 2019 adı verilen ve ülkemizde de epey bir ses getiren reklam ile çıkan telefonunu çıktığı hafta burada 2100 TL civarında satılırken 954 TL'ye aldım yurtdışından (190$) Maalesef ülke ekonomisi olarak berbatın ötesinde olduğumuzdan ve buna bağlı olarak vergilendirmede de sırtımızda kırbaçlar yara izi yaptığından adamların 3-4 günlük yevmiye parasına alabildikleri telefon bizde asgari ücretlinin tam bir aylık maaşına denk geliyor. Ayrıca üstteki entry beni şok etti ama ben hala huaveğy diye telaffuza devam edeceğim sanırım.
apple fiyatlarının geldiği hal sonrası android telefon düşünenlerin kapıştırdığı iki markadan biri. (bkz: xiaomi)
android işletim sistemli ve söylenene göre "ağbiğ ayfondan bileğ daha güzel kamerağsı" çabuk bozulan bir telefon markası.
kara listede olan ver android'in desteğini çektiği marka. eğer bu böyle devam ederse piyasadan silinecek.