her şeye anormal zam gelmesinin nedeni

cevaplanabilir entry
vergilerle ayakta kalan ve kalmak zorunda olan bir ülkeyiz. asgari ücretliden henüz eline maaş geçmeden alınan 1100 tl'lik vergi bunun en büyük göstergesi. iphone'u bulup üreten adamdan,firmadan, çıktığı ülkeden koyduğunuz vergi sayesinde daha fazla kazanıyorsunuz. üreten'den daha fazla kazanan başka hangi ülke var, bilen varsa yeşillendirsin.

sadece son 1 ayda alınan yurtdışı telefon kayıt parası zammı (1500 tl), yurtdışına çıkış harçpulu zammı (50 tl) bile gitgide daha da zorlaşacak ekonominin göstergesi.

kötü günler geride kaldı, artık her şey çok daha kötü olacak.
Üretmeyi bırakmak diyebiliriz. Bu şey gibi, 2000 lira maaş alıp ayda 3000 lira harcamak. Bir süre sonra, ne yaparsanız yapın, büyük sıçışı görürsünüz.

Üretmeyi bırakmak evet, ana sebep bu sanırsam. Kazanamayan çiftçi, hayvan sahipleri uğraşmadılar. Şehre döndüler. Üretimin temeli düşünen tayfaya 2k maaş verdiniz, beynini geçime yormaya zorladınız. Verim düştü. Para gitti yola, seni götürecek aracın yokken. Çok normal, dayanamazsın. Bağı bahçeyi nereye kadar satıcan, cevap vereyim, bitene kadar.

Heh tabi bir de tüketim kalemini düşürmek var, bu da ikinci şart. Onu anlatmaya gerek yok sanırsam.
mevcut gidişatta gerçekleşmeye devam edecek olaylar silsilesidir. üretim olmadıkça halk tüketilmektedir