hayat sigortasının aslında ölüm sigortası olması

cevaplanabilir entry
mesele hayat sigortası adı altında satışı ve pazarlaması yapılan sigorta ürününün, esasen sigortalı şahsın ölümden dolayı yakınlara kalacak ikramiye olmasıdır. bu anlamda adına hayat sigortası denmesi tarafımca ahmakçadır hatta bilfiil tüküreyim ben öldükten sonra gelecek paraya demek de olabilir.

çoluk çocuk sahibi kişiler için de bu sigortanın adının değiştirilmesi ve "babam sağ olsun" ya da "baba mirası" sigortası olması gerektiği fikrindeyim. zira adam yaşarken kazanamayacağı parayı cesedi ile miras bırakıyorsa bu sigorta babaya hayır duası okutulması manası taşımalıdır.

ezcümle, pazarlama denen şey annemizi boyar babamıza satar.
kapital düzenin ince ince işleyerek ayaklarımıza serdiği hizmet. yani aslında kapital sahipler için hizmet, aracı için hizmet, şirket için hizmet. sigortayı yaptıran/ödeyen içinse sadece yanılsama.
ufacık bir ihtiyaç kredisi çektiğinizde dahi, yaşınıza, hastalıklarınıza bakarak, "bunun ölme riski düşük, bununki yüksek" şeklinde prim hesaplayarak yapılan sigorta. siz bir şekilde hayatınızı kaybederseniz, banka para kaybetmiyor.
banka ve sigorta şirketleri diyorki ''bak senden bir yol olmayacak, para da biriktiremeyeceksin. Gel paranı bana ver bari işin bitince üç beş kuruş paran olsun.''