gürcistan'dan araba getirmek

sanıldığı kadar kolay iş değildir. gürcistan'ın geçim kaynağı haline gelmiştir. derdi ve katakullisi bol olan hadise.
bir zamanlar niyet edip, ertesi gün çıkan gazete haberini görünce vazgeçtiğim hadisedir. özellikle karadeniz bölgesinde yaygındır. üstelik oranın vatandaşı ya da orada yaşamak, mal mülk sahibi olmak gibi şartları da yoktur. almış olduğum duyumlara göre aracın ruhsatı kendi adınıza olduğu gibi bunun yanında sigorta-kasko benzeri işlemler de yapılabilmekteymiş. akıllarda soru işareti bırakan tek nokta ise aracın gümrük kapısından nasıl geçtiğidir. gürcistan sınırları içerisinde beğenip satın aldığınız aracın sınır kapısından ücret-i mukabili karşılığında aracı firma ve şahıslar tarafından geçirilip türkiye sınırları içerisinde teslim edildiği de alınan bilgiler dahilindedir.
amaç Türkiye'ye sokmak ise hiçbir sıkıntı yaşamadan alırsınız ama amaç yasalara aykırı olmadan kullanmak ise bir yılın 180 den fazla günü ülke dışında geçirilmeden yasal olarak o araç burada kullanılamaz
Bu başlığın her sözlüklerde açılıyor olması haberlere konu olması ülkemizin malesef çirkin yüzüdür komşumuz bizim burada 1milyon tlye bildiğimiz araca 3 km ötede 350 bin tlye kullanıyorsa sen o aracı hiç bir şekilde buraya getiremezsin getiripte youtubeye video çeken arkadaşın sonu ortada 180 gün yurt dışında kalmadan sakın o işlere kalkışmayın derim.
her erkeğin hayatı boyunca en az 1 defa maruz kalacağı muhabbet. ya bir arkadaşı ya bir arkadaşının tanıdığı yapmıştır veya yapacaktır. eğer maruz kalmadıysanız o kişi sizsinizdir muhtemelen.