gümbet

Bodrum’un bir mahallesidir. Turgutreis ve akyarlar için bir başlık göremedim ama gümbet ile ilgili kesin vardır diye düşündüren başlık. Fakat yanılmışım. Bodrum’un eğlence merkezidir. Parti, dans ve alkolün eksik olmadığı yer. İlk kez abimle gitmiştim 20 yaşındayken gümbet’teki barlar sokağına. o sokaktan aşağıya doğru inerken gözlerinizin büyümemesi olanaksız. Ya da sadece benim gibi ilk kez görenler için öyleydi. Bodrum’lu olsam dahi alışık olduğum bir şey değildi. Müşteri çekmesi için balkonlarda direk dansı yaptırılan kadınlar, çılgınlar gibi eğlenen insanlar ve yüksek desibelde çalan müzik sesleri. Korkutucu ve inanılmazdı. Sanki başka bir evrene ışınlamış gibi hissetmiştim ilk gidişimde. Tabi sadece gece clublarda gerçekleşen bir eğlence yoktu, gündüzleri beach ve köpük partileriyle eğlenmek isteyen kitle hunharca coşturuluyordu. bodrumda para akışının hızlı oldu bölgelerden biri.
Türkiye'nin en meşhur tatil yeridir. Baya milletin kop kopa gittiği, pahalı mekanların olduğu yerdir. Magazin haberlerinde adını bol bol duyarsınız. bir sefer bulundum, bence biraz abartılmış biryer.
bodrum'un en cafcaflı, gürültülü, hareketli yeridir. barlar sokağı, pahalı mekanlar ile biraz şişirilmiş balondur. sonradan görmelerin para ezme yeri de diyebiliriz. belki günü birlik çekilir ama tatil için şahsıma uygun bir yer değildir. gürültüden pek kafa dinleyemezsiniz.