güçlü kadın yalnız kadındır

/ 2
Toplumsal alanda erkek egemenliğinin yaygın olması nedeniyle ancak yalnız oldugunda güçlü kalmayı öğrenir.
Katılıyorum ve erkek içinde geçerlidir. aile olmanın ve toplum yapısı altında eziliyorlar çiftler.
güçlü olmanın bir değer olduğunu varsayan feminik lakırdı
yalnızda güçlü ve mutlu olunabileceğine alışılmayan toplumda açılan başlık. tek başınıza ve birey olarak değerlisiniz. ille hayatınızda biri olmak zorunda değil. o kadar bağımlı ilişkiler yaşanmaya başlamış ki ne demek hayatımda biri yok diye terslemeleri normal
Çünkü yapmacık değildir çünkü her işini kendi halleder çünkü kimseye bağımlı değildir çünkü diğer kadınlar gibi değildir çünkü bir erkeğe bu kadarı fazla gelir
Yanlış bir önerme. Güçlü kadın başkasına ihtiyaç duymayandır desek eksik tanım ama doğru önerme olur.
Hayatınızda biri varken de güçlü olabilirsiniz, yokken de. Önemli olan hem erkek hem kadın için birey olmayı başarabilmek. Kendi yaşam şeklini oluşturmak ve buna göre yaşamak.
Güçlü olduğumu göstermek için bir kadın olarak yalnız olmak zorunda değilim, hayatımda birinin olması beni daha az güçlü yapmaz. Bu sadece biriyle paylaştığımı gösterir.
Sevgilimden ayrildim hemen sevgili yapmaliyim demeyen bireydir.yalniz kalmayi ogrenin.boslukta olmaktanda zevk almasini bilin.
Bu zaten çoğu insan için geçerli olan bir durum değil mi? Kadın veya erkek olsun toplumda iki taraf da baskılar ve beklentiler sonucu büyüyor.Evet ataerkil bir toplum yapısına sahip olduğumuz için kadın daha çok ezilen ve kısıtlanan taraf.

İnsan toplumsal bir varlıktır; başkalarını kullanarak, yöneterek, manipüle ederek, ikna ederek güçleniriz.Yani güç için bile başkalarına ihtiyacımız var.
maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre sınıfta kalan bir tanımlamadır. her insan kendini gerçekleştirmek için öncelikle belli basamakları başarılı olarak tırmanmalıdır. Bu basamaklardan biri de "ait olma" basamağıdır. Eğer bir kadın yalnızsa ait olma basamağında tökezlediği için o basamağa geri düşer. Kendini gerçekleştirmeyen kadının ise güçlü olduğundan bahsetmemiz olanaksızdır fikrimce.
/ 2