grönland

devasa buzul kütlelerinden oluşan grönland dünyanın en büyük adası ve danimarka'ya bağlı. adayı ziyaret için schengen vizesinin yanı sıra danimarka konsolosluğundan özel izin almak gerekiyor. nuuk başkenti, diğer şehirler için aktarma merkezi olan kangerlussuaq ise dünya üzerinde kuzey ışıklarının gözlemlenebileceği en muhteşem şehir imiş! kuzey ışıkları gerçekten de nefes kesiyor. adanın en turistik şehri ise ilulissat, dünyaca ünlü iceberg bankası bu şehirde. kışın ziyaret daha cazip olmakla birlikte sadece 3 tane tur var ancak yazın her gün aktivite bulmak mümkün.
ingilizcede greenland ve iceland ikilemini oluşturan dünyanın en büyük adasıdır.
akıllara zarar fiyatlara sahip ülkedir. ne demek istediğimi anlamak için herhangi bir konaklama sitesinden, uygulamasından tek gecelik hostel fiyatlarına bakabilirsiniz. bu sebeple izlanda ya da kanada'dan günübirlik ya da bir iki günlük bir seyahat için gitmek en mantıklısıdır ve yolculuk boyunca yenecek tüm yiyecekler yanınızda getirilmelidir yoksa bir dilim ekmek için bir yıllık yemek paranız cebinizden çıkabilir.
buzulları soğuğu kutup ışıklarını sevenler için gidilmesi tavsiye edilen yerlerdendir. eskimo çocuklar ve geleneksel ayakkabıları çok sevimlidir.
İzlanda'da pırpır uçakla gittiğim dünyanın en büyük adası. başkenti nuuk sadece 15 bin nüfuslu. geleceğimi duyan ulusal müze müdürü e-posta yazdı, müzeyi gezdirmek üzere davet etti. meğer ataları bizim gibi doğu asyalıymış. inuit halkı şaman kökenli, binlerce yıl balıktan başka pek bir şey yememiş, sakin insanlar. iyi ki gittim.