görükle

/ 2
uludağ üniversitesi kampüsü bulunan, gençlerin fink attığı, dert dinlenir 1 tl gibi karton yazılarıyla görebileceğiniz öğrenci toplulukları olan, akşamları sohbetlerin gırla olduğu kampüs semtidir. Ayrıca Bursa için cs'nin başkenti.
ilk gittiğim gün üniversite 2. sınıf öğrencisiydim ve o güne kadar hiç alkol almamıştım ve hayatta kullanmam diyordum. o günün akşamına kendimi aheste aheste yağan karın altında arka sokaklarda yere çömelmiş vaziyette birayı kafaya dikerken buldum.
Çok acayip bir memleket.
çukurdur burası, görükle çukuru.bir girdin mi bu çukura çıkamazsın kolay kolay. yok öyle gideyim bursayı keşfedeyim, sinemaya gideyim, dağa taşa çıkayım yok öyle şeyler. herkes öğrenci olduğu için sürekli bir kaos ortamı. yani zordur görükle. illettir. ve son iki yıldır çomar tayfa epey yükselişte. yaşanmaz artık buralarda. tanrı sonumuzu hayretsin.
bursanın bağnaz yapısına nazaran daha rahat ve eğlenceli bir semtidir, genellikle öğrenciler yaşar her daim bir hareketlilik, devinim vardır. her ne kadar tercih gibi gözüksede uludağ üniversitesi öğrencilerinin mecbur olduğu yerdir.
sen senelerde öğrenciden ziyade bursa'nın godoman abisi olma yolunda ilerleyen bireylerinin ortam görmek/yapmak için gittiği, Nilüfer'de yer alan semt.
nereyi beğenmediğimi söylesem orada yaşarım. görükle de bunlardan biri netekim sonraları sevmeye başlıyorsunuz. özlem bile olur arada.
Fuar için bursaya gitmiştim. Tarım fuarında ne işim varsa gitmiş bulundum. stantta tanıştığımız kızlarla akşam gittiğim efsane yaşam merkezi. Öğrenciler için efsane ortam.
Uludağ üniversitesinin kampüsü burada bulunduğu için Gece hayatı güzel sabaha kadar sokakta kalabileceğiniz içerisinde barlar, türkü barlar mevcut olan yer.
/ 2