gore-tex

gore-tex su geçirmez ve nefes alabilen bir membran (zar) çeşididir. ünlü firmalar gore firmasından satın aldıkları membranlı kumaşları kendi ürünleri ile birleştirip kullanırlar.

Bu kumaş su geçirmezliği yetmezmiş gibi bir de nefes alıyor kerata.
Adidasın bu kumaştan bir ayakkabısına sahibim. Kaya gibi. Su geçirmiyor ama nefes alıyor mu bilmiyorum. Çünkü doğadan geldiğimde biraz ayacıklarım kokuşmuş oluyor. Normalde kokmaz benim ayacıklarım
Mevsimlik ve kışlık motosiklet botlarında kullanılan malzeme, terlemeyi ve yağmur geçirmesini engelliyor.

Pahalı bir meret.
tek bir ürün değildir. gore-tex firmasının pek çok farklı membran modeli vardır. seviye seviye olan bu membranlar sizin üründen memnuniyetinizi de etkiler. örneğin giriş seviye ceketlerde kullanılan membranların su dayanımı düşükken, üst seviye membranlarla üretilen teknik ceketler yağmura karşı olağanüstü koruma sağlamaktadır. dolayısıyla, "gore-tex iyi midir, kötü mü" tartışmasına membranın cinsinden bahsederek başlamak daha doğru olacaktır.

ek olarak, su geçirmezlik arttıkça nefes alabilirlik azalır. bu yüzden kullanacağınız ürünü seçerken gore-tex membran modelinin de ihtiyaçlarınıza uygun olduğuna emin olun. şehirde koşarken kullanacağınız bir ayakkabının "insulated comfort" membran taşıması ayaklarınızı alev topuna çevirecek, yağışlı havada doğada geçireceğiniz bir günde kullanacağınız "extended comfort" membranlı ayakkabı ayağınızı bu dış koşullardan korumayacaktır.