gezginlerin kullandığı fotoğraf makineleri

/ 2
Merak ettiğim başlıktır. Kendim canon 500d kullanıyorum ama henüz bi gezime götürmedim. Aksiyon kamerası var ama ona da hiç gerek duymadım açıkçası. Telefonun g cami her işi görüyor gibi.
Benim de 3000 lira civarına özellikle video çekebileceğim bir makine tavsiyesi aradığım başlıktır.
Benim telefonum da gayet iyi fotoğraflar çekiyor ama makineyi tutmanın hazzı için bile o parayı ödeyeceğim gibi.
Nikon d3500.
Geçen sene 2600 liraya almıştım yani makinenin kendi bedeli daha doğrusu çünkü 700 liraya kasko yapmaya ikna edilip bir de hafıza kartı almamız gerekmişti. O şekilde 3bin küsür bir fiyata denk gelmişti. En uygun ve özellik olarak en iyi olduğunu düşündüğüm için kısa bir seçim sürecinin ardından bu makinede karar kıldım. Neyseki görüntü kalitesi olsun, kullanım kolaylığı olsun birçok açıdan beklentimi karşıladı. Telefona yüklenen mobil uygulama aracılığıyla bağlandığım fotoğraf makinemdeki fotoğrafları bilgisayara gerek duymadan telefonuma indirebiliyor ve tek tuşla uzaktan çekim yapabiliyordum. Bu açılardan da fazlasıyla kullanışlı. Lensim standart 18-55 fakat ilerde param olunca ihtiyacıma göre lensler almayı planlıyorum.

Ayrıca bir not: üniversitede fakülte gazetesinde çalıştığım 3 yıl boyunca canon 700d kullanmıştım. Fakülteye ait bir makineydi ve fazlasıyla işimi görmüştü. Onun da kullanım açısından fazlasıyla rahat olduğunu söyleyebilirim. Bir de dokunmatik ekranına alıştığım için başka makineyi elime alınca dokunmatikmiş gibi kullanmaya yelteniyordum istemsiz olarak.*
iPhone 6s.
Abicim nasıl her şeye para buluyorsunuz? Geçen ay don alamadım yazarların hepsi hem geziyor, hem fotoğraf makineleri var. Biz de yırtık çadır, 5 yıllık iphonela hayatta ilerlemeye çalışıyoruz. Bi elim ucuz bilet sitelerinde bi elim soğumuş kahvede bekliyoruz. Bu arada Geceleri karıncalı fotoğraf çekmek isteyene iPhone 6s’im kiralıktır. Para lazım canon alcam.
"en iyi makina en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan en iyi romanı yazardı." (bkz: ara güler) sözü.

bu sebeple kompozisyon, bakış açısı, fotoğraftaki sahne çok daha önemli bir konudur. artık cep telefonları çok çok iyi işler çıkartabiliyor, başlangıç seviyesi dslr almaktansa telefon öneriyorum. raw çekebilen, lens kalitesi yüksek bir android ile çok iyi editler de yapabilirsiniz.

ancak geçmişte nikon d3100 ve canon 1100d kullandım. nikon'un ek lensleri pahalıdır, farklı lensler ile çalışılmak isteniyorsa canon daha makul olacaktır. pentax da çok sevilir.

makina harici aksiyon kameraları da gezginler için çok kullanışlı olabiliyor. geniş açı olması, darbelere dayanıklı kılıflarla arazide kullanıma elverişi, telefon bağlantısı, su geçirmez özellikleri vs ile gezginin çantasında bulunması gereken bir itemdir.
Saklama alanı dolu olan İ phone 7'm var. Yani gözlerim tek makinem..
artık fotoğraf makinesi tarihe karıştı. gopro lar aldı yerini çektiğin fotoğrafı anında telefona atabiliyorsun. sonra kaydede bilir beğenmezsen siebilirsin yada paylaşabilirsin.
canon m50 vlogger kit ( m50, rode video mic, manfrotto el tripodu)
/ 2